Erről beszélgetünk..

Címszavakban

7titok (1) 8.osztály (1) 9.osztály (1) abszurd (1) abszurdisztán (1) agar agar (1) ajánló (1) ajotanár (1) akebia (1) alma (4) almaszalámi (1) amaretti (1) apró (4) ausztria (6) a jó háziasszony (1) bab (1) babapiskóta (2) babér (1) bacon (1) balzsamecet (2) banán (1) baracklekvár (1) bazsalikom (5) bemutatkozom rólam (2) biriyani (1) birsalmasajt (1) birshab (1) birsszósz (1) bögrés (1) bolo do caco (1) bor (2) boros (6) bőrös karaj (1) boros mascarponekrém (1) borsó (2) borsos (1) briós (1) brokkoli (2) buci (2) búcsúposzt (1) burma (1) camembert (1) carum (1) cayenne bors (1) cékla (1) charlotte (1) citromos (7) citromos kakukkfű (1) citromos muffin (1) cobbler (2) császármorzsa (1) csicseriborsós (1) csigavész (1) csili (7) csilis mascarpone (1) csípős (3) csirke (14) csirkehúsgombóc (1) csokicsepp (2) csokis (4) csokiszósz (1) csokiszuflé (1) cukkini (5) culinaris (1) curry (3) dagasztás nélkül (2) dahl (1) darányi gólyák (1) desszert (1) dió (5) dionysos tavernája (1) diós (3) dödölle (1) dödölleszerű (1) édes (51) édesburgonya (1) édes felfújt (1) édes savanyú (1) égetett tészta (1) egres (1) egresleves (1) egytál (6) élesztő (1) eperszirup (1) epres (7) eseménynaptár (1) éttermi szemle (2) fagyis (3) fahéj (2) falatka (2) fatayir (1) fehércsoki (2) fehérrépa (1) fekete kömény (1) felfújt (2) feltét (1) fenyőmag (1) feta (1) film (1) fodroskel (1) fokhagymás (17) foto (2) fotó (1) főzelék (1) főzőtanfolyam (3) füstöltsonka (1) fűszeres (16) galuska (1) garam masala (1) gasztróciki (1) gasztro darwin díj (1) gersli (1) gé beszél (1) gofri (2) goldenblog (1) gombás (4) gombaszóst (1) gombaszósz (1) gombóc (1) google (1) gőzgombóc (1) gratin (1) grill (2) grillpác (1) grízes tészta (1) gyömbér (9) gyors (50) gyümölcsös (11) habcsók (1) hagyma (21) hajrá csokibolt (1) hal (1) hamburger (1) hír (1) hírek (1) hülyeség (1) hús (15) húsgombóc (2) i. m. (1) indiai (4) indiai sajt (1) internet (1) írták munkáim (1) írták munkáim fotóim emlékezések (1) iskola (1) ital (1) joghurt (1) joghurtos (9) kakaó (2) kakaóbab (1) kakaós (2) kakukkfű (8) kalács (3) karácsony (1) karácsonyiasztalrais (1) karaj (2) karamella (2) kardamom (1) kasnudeln (2) kecskesajt (1) keksz (4) kelt (18) kelt gombóc (1) kenyér (3) kenyércalzone (1) képviselőfánk (2) kérdezős hógolyós (9) keresőkifejezések (1) kert (8) kertfotó (3) kivis (1) knédligombóc (1) kókusz (1) kókuszos (4) kókusztej (1) kolbász (1) költözés (1) kömény (1) koncert (1) konyhadizájn (3) könyv (6) köret (10) koriander (4) koriandergyömbér (1) körtés (1) kosárka (1) közösblog (1) krém (3) krumpli (2) krumplifánk (1) krumplis (14) kukoricás (1) különleges zöldségek (1) kurkuma (3) kuszkusz (1) kutya (4) légballon (2) lencse (3) levelestészta (2) levélzöldség (1) leves (12) levesbetét (2) lovagi torna (9) madáretető (1) madeira (3) majoranna (3) mákos (6) málna (3) málnás (1) mandula (5) mangó (1) mango lassi (1) marcipán (3) marha (2) mascarpone (7) mazsola (1) mcferrin (1) meggyes (4) meggyes roló (1) méz (3) mézesházikó (1) mézes alma (2) miegymás (6) mizuna (1) molnárka (1) mosogatógép (1) mozzarella (1) mücver (1) muffin (3) mustár (2) mustármag (3) műzlikeksz (1) naan kenyér (1) namenia (1) napraforgós (1) narancs (1) narancshéj (2) narancshéjas sós (1) narancslé (1) narancsvirágvíz (1) nektarin (1) nemrecept (1) nudli (1) oregano (1) őszibarack (1) őszinte (1) ötperceskenyérke (1) padlizsán (5) pakora (1) palacsinta (1) panírsajt (1) papírbansült (1) paprika (1) paradicsom (7) paradicsomos raita (1) paradicsompüré (1) paradicsomszósz (3) parmezán (2) partifalat (1) pasztinák (1) patisszon (1) pecsenye (1) péksütemény (3) perec (1) pie (1) piláf (1) piramissüti (1) piskóta (1) pite (1) poharas krém (7) polenta (1) pórés (1) pörkölt (1) portulák (2) program (1) programajánló (1) programok (1) programozás (1) puding (1) pulyka (4) pylones (1) rebarbarás (1) réteskosár (1) ribizli (1) ricotta (1) rizotto (1) rizs (4) római kömény (7) rozmaring (2) rózsa (1) rózsatorta (2) rózsavíz (1) rumtopf (1) sajt (1) sajtfelfújt (1) sajtos (5) saláta (2) saltimbocca (1) sárgabarack (2) sárgarépa (6) show (1) sma (1) smoothie (1) sonkás (3) sör (2) sörkori (1) sörösdobozon (1) sörzsemle (1) sós (15) spárga (2) spenót (4) sült (8) sült eperbefőtt (1) sült zöldség (1) sütés nélkül (1) süti (36) sütőpor (6) szalonna (1) szárított paradicsom (2) szárzeller (1) szeder (2) szegfűbors (1) szegfűszeg (1) szenny (1) szezámmag (2) szilva (2) szilvalekvár (2) szódabikarbóna (1) szójaszósz (1) szolgálati (1) szövegláda (70) szülinapajándék (1) szűzpecsenye (1) tarja (1) tárkony (2) tatsoi (1) tej (4) tejföl (1) tejszín (18) tészta (10) tésztasaláta (1) tiramisu (1) tojás (5) tojásfehérje (1) tökmag (1) tökmagolaj (1) töltött (3) töltött tekercs (1) tönkölybúza (1) tönkölyliszt (1) torta (3) tortilla (1) túrós (11) tűzdelt (1) tv (1) újhagyma (1) utazós (4) vaddisznó (2) vajas (2) vajastészta (1) vajas fánk (1) vaníliakrémes (4) vaníliapuding (2) vargánya (1) vega (8) vers (6) veszíts el egy könyvet (2) vkf (12) vkf.iii. (1) vkf.iv. (1) vkf.vi. (1) vkf16 (1) vkf18. (2) vkf20 (1) vkf5. (1) vkf9 (1) vkf 13 (1) vkf 14. (1) vkf viii (1) vkf x. (1) vkf xi. (1) vörösbor (2) vörösboros (1) vörösboros meggyszósz (1) vöröslencse (2) zabpehely (2) zagyvaság (1) zakuszkatanya (1) zöldséges (27) zsálya (1) zsömle (1) ¤ (1) ¤barátság¤ (1)
Creative Commons License
KÉRDEZZ MEG, MIELŐTT FELHASZNÁLNÁD, TOVÁBBADNÁD....

Csirke, sörösdobozon (s)ülve

2007.03.11. 18:10 | Cserke | 11 komment

A húsevők szerettek volna ma valami sülteset enni, viszont nekem nem volt nagyon sok kedvem a konyhában sürgölődni ebben a szép időben.
Jó ötletnek tűnt kpróbálni a dobozonsütést, nem kell vele sokat vacakolni. Nem vagyok egy Stahl-rajongó (sőt), de valakitől megkaptam karácsonyra a könyvét, abban is benne van a recept, úgyhogy abból készült.

Pác

3 ek.olaj
3 ek. baracklekvár
1 kk. őrölt kömény
1/2 kk. csípős paprika
1 ek. Becherovka (nekem ez volt itthon, könyvben Unicum van)
1 fokhagymagerezd áttörve

ezeket összekeverni

Sör felét megisszuk, a másik felébe beledobunk pár gerezd fokhagymát.
Én a dobozt betekergettem alufóliába, mert megképzett szemeim előtt, amint a családot heveny festékmérgezéssel kórházba szállítják. Recept nem ír ilyet, én viszont kényes vagyok mindenféle kemikáliáknak még a gondolatára is.

A húst megsózzuk, borsozzuk, bekenjük a pác felével.
Rávarázsoljuk a dobozra a csirkét, tűzálló tálra vele, jól bebugyolálva az egészet alufóliába.Előmelegített 200 fokos sütőben 1 1/4 óráig sütni, utána levenni a fóliát, bekenni a maradék páccal és még 1/4 óráig pirítani.

(Felhívnám a kedves mindnyájatok figyelmét, hogy kiskorú ne legyen közelben a finisnél, mert ha úgy jártok, mint én, hogy kenéshez való kiszedés közben felborul a nyavalyás dög és belefolyik a sütőbe a leve, és onnan rögtön hatalmas, fekete, igen büdös füstfelhő tör elő, esetleg ti is a csirke  rosszéletű édesanyját szídjátok...
Persze ez csak arra vonatkozik, akit szintén elöntenek az indulatok a sütőpucolásnak még a gondolatától is.)

Na, mikor megpirulván kiszeditek, (nektek biztosan nem borul fel megint, hogy az edényfogóra kenődjön a mázolat fele, és akkor megint jő a csirke jó anyjának emlegetése) akkor vigyázni kell, nehogy véletlenül valahogy fejre álljon.
Persze okosabbak nem fél literes sört vesznek, hanem a kisebbet, arról nehezebb borulni.

A mi csibénk sülhetett volna még, de a szárnya kezdett nagyon pirulni, ha nem így lett volna, hagyom még egy kicsit. Persze okosabbaknak, akik nem fél literes dobozra teszik, lejjeb van csirkéjük, így szárnya sem ég a felső melegtől időnap előtt.

Társaság felének ízlett, szokásos válogatós szakasz száját huzgálta. Én nem tudok nyilatkozni, mert én meg a zöldséges részleg vagyok, igen ritkán eszem húst.

Krumplis muffint és hagymás paradicsomsalátát ettünk mellé. (Én nem mellé.)





















Tenerifén ettünk valami elképesztően finom csípős csirkét, pollo con ayo volt a neve, asszem fokhagymás csirke. Még a válogatós szakasz is nyelte befelé sebesen. Igaz előtte megjártuk az Pokolszurdokot és meglehetősen farkasétvágyunk lett, mire visszaértünk.
Papas arrugadast adtak hozzá, amit egy kifejezetten erre a célra termelt aprócska krumpliból készítenek, tengervízben párolva héjastól. A csirke receptjét nagyon szeretném, mert még nem sikerült tökéletesen reprodukálni, mellesleg a körettel együtt helyi specialitás.
Egyébként igen irigykedtem, mert rengeteg féle krumplit láttam a piacon.








Ezekből csinálják a fent említett papas arrugadast.

A bejegyzés trackback címe:

http://eteto.blog.hu/api/trackback/id/tr8245369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2007.04.17. 09:54:06

Cserkó! Most találtam ezt az ülős csirkédet, de nem tudom vizualizálni, hogy miként nyomod rá? Csak nem beletuszkolod az alvázába a sörösdobozt???? És utána az egész csirkét dobozzal ráülteted egy tepsire, majd a csirkét alufólia köntösbe burkolód? Vagy?

Cserke 2007.04.17. 14:44:32

Doboz becsomagol, nyílását kivéve fóliába.Ha nem zavar rajta a festék, ezt a momentumot elhagyhatod, de nálunk ebedlik szeretik a csontját, és velük sem etetnék vegyszert.
Na, ugye csibének ki van szedegetve szegénynek belső része, így van neki nyílás alul.És beletuszkolom, bizony a sörösdobozt. Utána tepsire ráültet, fóliába teker, majd a végén pirításhoz leveszi fóliát. Pofoneccerű.
De csak a kis dobozzal!!!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.04.18. 10:09:32

Na jó, ki is próbálom, köszönöm!!!
Nálunk ebek nem ehetnek csontot:-) túúúdod, pucckutyák!

Cserke 2007.04.20. 07:59:43

Sok sikert!! Csak tudod!, ne félliteres sört vegyél!!!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.04.20. 10:22:42

Főleg, hogy mi nem is bírjuk meginni, csak a vendégjárkálás miatt van otthon:-)

8/20 · http://kurcsma.forumco.com/topic~TOPIC_ID~10.asp 2007.10.12. 13:44:23

Csakhogy nem sörösdoboz, hanem sörösüveg.
Vizzel félig megtöltve és már formájától fogva is könnyebb a csirkét karóba húzni.
Az üveget meg egy kevés vizzel telt tepsibe állítani. Mondom én. :)))))

Cserke 2007.10.12. 15:13:34

Mondjad csak, mindig tanul az ember:)) Ezek szerint az üveg nem törik el??
Igazából itt (állítólag) az a lényeg, hogy a sör gőze sülés közben átjárja a csirkét, attól lesz omlós.
Üveges módszernél pedig, hogy grillcsirke jellege lesz? És az egészen biztos, hogy könnyebb lehet vele bánni...

Cserke 2007.10.12. 15:17:21

8/20, milyen egy helyesek vagytok ti ott és milyen jó kis receptek vannak!!

Ekecsi L. · http://ekecsi.blogspot.com 2008.02.04. 15:54:28

Sziasztok!

Egyszer láttam egy már kész állapotban lévő sörösüvegen sütött csirkét.
Nagy hatással volt rám.
Elhatároztam hogy én is megcsinálom! :)
Úgy is lett.
Októberben került rá a sór.
(Szülinapi bulim) :)

Mivel nemtudtam pontosan hogy is kell fűszerezni, ezért nem is tököltem!
Csak hanyagul valami nevetlen grillfűszerbe nyomtam a pipit, a sörösüvgbe vizet tettem, tepszit alá, asztán az egészet bevágtam a sütőbe.

Had szóljon! :D

A meglehetősen lúzer "konyhai szaktudásom" ellenére, de a jó társaság örömére, elég jól sikerült!
Szóval, NEM ÜTÖTTEK AGYON!!! :D
(Fotó a blogomban)

Ismét szeretnék csirkét sütni, csakhogy most az is érdekelt, mások hogy csinálják. Azok akik értenek is hozzá, ezért rákerestem a neten.

Találtam is 2 nagyon jó oldalt!!!
Az egyik természetesen ez, és nagyon örülök neki!
A másik oldalon is vannak jó ötletek!
Nézzétek meg, így még változatosabban készíthetjük el, ugyan azt a kedvelt ételt!
A sörösüvegen sütött csirkét! ;)

Üdv. Ekecsi L.

A másik oldal címe:
www.mannaceramica.hu/webset32.cgi?B2BComm@@HU@@53@@GOOGLEBOT

Cserke 2008.02.04. 16:43:34

Szia! Megnéztem, nagyon guszták, igazán ügyes vagy, azt meghiszem, hogy nem ütöttek agyon:)Ilyen ösztönös dolgokból jük szoktak kisülni, biztos van érzéked hozzá.
És a gyerkőc meg nagyon édes!!
Köszi a kedves szavakat és további sikereket a konyhában:))

Ekecsi L. · http://ekecsi.blogspot.com 2008.02.06. 14:26:43

Köszi szépen!
Neked is hasonló jókat kívánok a jövőre nézve. :)

Tudod ritkán bújik belém a "konyhatündér" de akkor hadjanak kibontakozni... ;)

Ekecsi L.

Címkék: csirke hús sörösdobozon