Ennek az ételnek a neve tetszett meg először. Fogalmam nem volt, hogy mit takar, mikor olvastam róla valahol, de neve, az rögtön szimpatikus volt.
Aztán valahol megintcsak összekerültünk, ahol már azt is megtudtam, hogy zöldségfasírt-féle, (na ez megint tetszett),hogy gyakorta tökből készül és akkor kabak mücver a neve, és hogy például Törökországban kedvelt eledel.
Tudtam én, hogy a mücver, meg én jóban leszünk.
És úgy is lett.
Aztán valahol megintcsak összekerültünk, ahol már azt is megtudtam, hogy zöldségfasírt-féle, (na ez megint tetszett),hogy gyakorta tökből készül és akkor kabak mücver a neve, és hogy például Törökországban kedvelt eledel.
Tudtam én, hogy a mücver, meg én jóban leszünk.
És úgy is lett.
Mücver
(36 db)
20 dkg gyufaszálnyira gyalult, vagy reszelt cukkini
20 dkg apróra vágott póréhagyma (csak a fehér része)
15 dkg összemorzsolt fetasajt
2 tojás
1 kis pohár (1 1/2 dl) joghurt
1 tk sütőpor
5 púpos ek. liszt
fél marék felaprított petrezselyem
1/2 ek. " mentalevél
bors
Zöldségek kivételével a lisztet utoljára beletéve összekevertem a hozzávalókat simára, végülbelekevertem a zöldségeket is. Sót nem tettem bele, a feta eléggé sós volt.
Sütőpapírra kanálnyi adagokat formáztam és 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütöttem.
Egy adag joghurtba mártogatva végezte, a másik pedig nagyon jól passzolt a csibefasírthoz, gombaszószhoz.
Sütőpapírra kanálnyi adagokat formáztam és 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütöttem.
Egy adag joghurtba mártogatva végezte, a másik pedig nagyon jól passzolt a csibefasírthoz, gombaszószhoz.
Én úgy láttam, inkább egyben szokták a masszát megsütni, de az ihletadó szakácskönyvben, A vegetáriánus ételek négy kontinensről-ben ilyen kis halmok voltak és nekem is jobban tetszett így, bár kétségtelen, hogy egyben megsütve kevésbé macerás.
Erről beszélgetünk..