Valamiért rosszul megy nekem ez a maradékfeldolgozás, ráadásul most megint találtam egy pár olyan fotót, ami régebben készült ételekhez tartozik.
Mindegy, lassanként valahogy csak felkerülnek ezek is. Ezt a curryt tavaly, friss zöldborsó idején főztem, így aztán szinte aktuális...
Zöldborsós krumplicurry
70 dkg hámozott, felkockázott krumpli
2 tk mustármag
2 ek olaj
2 felkockázott hagyma
2 felaprózott fokhagymagerezd
2 tk friss, reszelt gyömbér
1 tk kurkuma
1 pici csili felaprítva (felényi magjával)
1 tk őrölt római kömény
1 tk garam masala
10 dkg zöldborsó
só
bors
1 ek korianderzöld v. petrezselyem, felaprítva
Mustármagot szárazon kipattogtattam, beletettem az olajat, hagymákat, gyömbért, kevergetve megpirítottam. Akkor mehet bele a krumpli a többi fűszerrel, só, bors. Elkeverni, felönteni úgy decinyi vízzel. Mikor már majdnem puha a krumpli, akkor mehet bele a borsó, az úgy 5 perc alatt meg is puhul.
Tálaláshoz a recept zöld mentát ajánl, nekem jobban tetszett a koriander, úgyhogy azzal szórtam meg.
(recept: Nélkülözhetetlen vegetáriánus könyv)
KrumpliCurry
2008.04.28. 09:22 | Cserke | Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://eteto.blog.hu/api/trackback/id/tr6444937
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Erről beszélgetünk..