Erről beszélgetünk..

Címszavakban

7titok (1) 8.osztály (1) 9.osztály (1) abszurd (1) abszurdisztán (1) agar agar (1) ajánló (1) ajotanár (1) akebia (1) alma (4) almaszalámi (1) amaretti (1) apró (4) ausztria (6) a jó háziasszony (1) bab (1) babapiskóta (2) babér (1) bacon (1) balzsamecet (2) banán (1) baracklekvár (1) bazsalikom (5) bemutatkozom rólam (2) biriyani (1) birsalmasajt (1) birshab (1) birsszósz (1) bögrés (1) bolo do caco (1) bor (2) boros (6) bőrös karaj (1) boros mascarponekrém (1) borsó (2) borsos (1) briós (1) brokkoli (2) buci (2) búcsúposzt (1) burma (1) camembert (1) carum (1) cayenne bors (1) cékla (1) charlotte (1) citromos (7) citromos kakukkfű (1) citromos muffin (1) cobbler (2) császármorzsa (1) csicseriborsós (1) csigavész (1) csili (7) csilis mascarpone (1) csípős (3) csirke (14) csirkehúsgombóc (1) csokicsepp (2) csokis (4) csokiszósz (1) csokiszuflé (1) cukkini (5) culinaris (1) curry (3) dagasztás nélkül (2) dahl (1) darányi gólyák (1) desszert (1) dió (5) dionysos tavernája (1) diós (3) dödölle (1) dödölleszerű (1) édes (51) édesburgonya (1) édes felfújt (1) édes savanyú (1) égetett tészta (1) egres (1) egresleves (1) egytál (6) élesztő (1) eperszirup (1) epres (7) eseménynaptár (1) éttermi szemle (2) fagyis (3) fahéj (2) falatka (2) fatayir (1) fehércsoki (2) fehérrépa (1) fekete kömény (1) felfújt (2) feltét (1) fenyőmag (1) feta (1) film (1) fodroskel (1) fokhagymás (17) foto (2) fotó (1) főzelék (1) főzőtanfolyam (3) füstöltsonka (1) fűszeres (16) galuska (1) garam masala (1) gasztróciki (1) gasztro darwin díj (1) gersli (1) gé beszél (1) gofri (2) goldenblog (1) gombás (4) gombaszóst (1) gombaszósz (1) gombóc (1) google (1) gőzgombóc (1) gratin (1) grill (2) grillpác (1) grízes tészta (1) gyömbér (9) gyors (50) gyümölcsös (11) habcsók (1) hagyma (21) hajrá csokibolt (1) hal (1) hamburger (1) hír (1) hírek (1) hülyeség (1) hús (15) húsgombóc (2) i. m. (1) indiai (4) indiai sajt (1) internet (1) írták munkáim (1) írták munkáim fotóim emlékezések (1) iskola (1) ital (1) joghurt (1) joghurtos (9) kakaó (2) kakaóbab (1) kakaós (2) kakukkfű (8) kalács (3) karácsony (1) karácsonyiasztalrais (1) karaj (2) karamella (2) kardamom (1) kasnudeln (2) kecskesajt (1) keksz (4) kelt (18) kelt gombóc (1) kenyér (3) kenyércalzone (1) képviselőfánk (2) kérdezős hógolyós (9) keresőkifejezések (1) kert (8) kertfotó (3) kivis (1) knédligombóc (1) kókusz (1) kókuszos (4) kókusztej (1) kolbász (1) költözés (1) kömény (1) koncert (1) konyhadizájn (3) könyv (6) köret (10) koriander (4) koriandergyömbér (1) körtés (1) kosárka (1) közösblog (1) krém (3) krumpli (2) krumplifánk (1) krumplis (14) kukoricás (1) különleges zöldségek (1) kurkuma (3) kuszkusz (1) kutya (4) légballon (2) lencse (3) levelestészta (2) levélzöldség (1) leves (12) levesbetét (2) lovagi torna (9) madáretető (1) madeira (3) majoranna (3) mákos (6) málna (3) málnás (1) mandula (5) mangó (1) mango lassi (1) marcipán (3) marha (2) mascarpone (7) mazsola (1) mcferrin (1) meggyes (4) meggyes roló (1) méz (3) mézesházikó (1) mézes alma (2) miegymás (6) mizuna (1) molnárka (1) mosogatógép (1) mozzarella (1) mücver (1) muffin (3) mustár (2) mustármag (3) műzlikeksz (1) naan kenyér (1) namenia (1) napraforgós (1) narancs (1) narancshéj (2) narancshéjas sós (1) narancslé (1) narancsvirágvíz (1) nektarin (1) nemrecept (1) nudli (1) oregano (1) őszibarack (1) őszinte (1) ötperceskenyérke (1) padlizsán (5) pakora (1) palacsinta (1) panírsajt (1) papírbansült (1) paprika (1) paradicsom (7) paradicsomos raita (1) paradicsompüré (1) paradicsomszósz (3) parmezán (2) partifalat (1) pasztinák (1) patisszon (1) pecsenye (1) péksütemény (3) perec (1) pie (1) piláf (1) piramissüti (1) piskóta (1) pite (1) poharas krém (7) polenta (1) pórés (1) pörkölt (1) portulák (2) program (1) programajánló (1) programok (1) programozás (1) puding (1) pulyka (4) pylones (1) rebarbarás (1) réteskosár (1) ribizli (1) ricotta (1) rizotto (1) rizs (4) római kömény (7) rozmaring (2) rózsa (1) rózsatorta (2) rózsavíz (1) rumtopf (1) sajt (1) sajtfelfújt (1) sajtos (5) saláta (2) saltimbocca (1) sárgabarack (2) sárgarépa (6) show (1) sma (1) smoothie (1) sonkás (3) sör (2) sörkori (1) sörösdobozon (1) sörzsemle (1) sós (15) spárga (2) spenót (4) sült (8) sült eperbefőtt (1) sült zöldség (1) sütés nélkül (1) süti (36) sütőpor (6) szalonna (1) szárított paradicsom (2) szárzeller (1) szeder (2) szegfűbors (1) szegfűszeg (1) szenny (1) szezámmag (2) szilva (2) szilvalekvár (2) szódabikarbóna (1) szójaszósz (1) szolgálati (1) szövegláda (70) szülinapajándék (1) szűzpecsenye (1) tarja (1) tárkony (2) tatsoi (1) tej (4) tejföl (1) tejszín (18) tészta (10) tésztasaláta (1) tiramisu (1) tojás (5) tojásfehérje (1) tökmag (1) tökmagolaj (1) töltött (3) töltött tekercs (1) tönkölybúza (1) tönkölyliszt (1) torta (3) tortilla (1) túrós (11) tűzdelt (1) tv (1) újhagyma (1) utazós (4) vaddisznó (2) vajas (2) vajastészta (1) vajas fánk (1) vaníliakrémes (4) vaníliapuding (2) vargánya (1) vega (8) vers (6) veszíts el egy könyvet (2) vkf (12) vkf.iii. (1) vkf.iv. (1) vkf.vi. (1) vkf16 (1) vkf18. (2) vkf20 (1) vkf5. (1) vkf9 (1) vkf 13 (1) vkf 14. (1) vkf viii (1) vkf x. (1) vkf xi. (1) vörösbor (2) vörösboros (1) vörösboros meggyszósz (1) vöröslencse (2) zabpehely (2) zagyvaság (1) zakuszkatanya (1) zöldséges (27) zsálya (1) zsömle (1) ¤ (1) ¤barátság¤ (1)
Creative Commons License
KÉRDEZZ MEG, MIELŐTT FELHASZNÁLNÁD, TOVÁBBADNÁD....

Csirkenyárs

2007.03.25. 23:25 | Cserke | 10 komment

Elrontani sem lehet.
Igazság szerint nagyon sajnáltam a finom sűrű, zsíros török joghurtot erre a célra használni, de megérte. Nagyon gyorsan megvan mindennel együtt és biztos a siker.


hozzávalók:

csirkemell, felkockázva
natúr joghurt, minél sűrűbb
szegfűbors
chili, v. cayenne bors
bors
pici fahéj

bambuszpálcák, nyársnak

A csibe kivételével a hozzávalókat összekevertem, beletettem
a húst. Fél órát fürdik benne, nem muszáj hűtőbe sem tenni .
Amíg pácolódik, elkészítettem a salátát, jelen esetben paprika, piros
és zöld, zöldhagyma, kimagozott paradicsom, rukola összetevőkből.
Kikevertem olívaolajat citromlével, én egy kis cukrot is teszek hozzá,
hogy szelidítsem az ízét, ebbe a keverékbe forgattam a zöldeket.

Félóra leteltével feltűzögettem  a csibekockákat a nyársra és grill-
serpenyőben  (nem volt kint valami baráti időjárás),pár perc alatt meg-
sütöttem.
Akár serpenyőben (ez esetben pici olaj megy alá) is készíthető.
Sütés közben még lehet rákenegetni a pác maradékát.
Vigyázni kell, ha serpenyőben sütöd, mert az olaj spriccel a joghurttól.

Nagyon finom omlós lett a hús.
Puha kenyérrel és a salátával ettük.

A bejegyzés trackback címe:

https://eteto.blog.hu/api/trackback/id/tr6650808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maci · http://macikonyha.blogspot.com/ 2007.03.26. 21:07:47

Nagyon érdekesen hangzik a füszerezés!

Cserke 2007.03.26. 21:46:57

Mindegyikkel mértéktartó voltam, mert csak én szeretem a kicsit elrugaszkodottabb ízeket, többi népek nem annyira, de ez még nekik is nagyon ízlett.

lorien · http://lorien.blogter.hu 2007.04.04. 18:05:17

Megállj! Hol vetted azt a sűrű török joghurtot? Ilyet keresek már régóta, kinn ettünk és nagyon jó volt, pl. spenóthoz egyenesen isteni!

Cserke 2007.04.04. 21:35:27

Ne keresgélj sokáig, ballagj el a Lehelre, annak az alsó szintjére, és ott találsz egy keletimindenfélét áruló boltot, ott egy hűtőszekrényt, s abban benne Ali babát. Igaz, Anna felhívta a figyelmem rá, hogy Németországan gyártják, de ez nem von le az élvezeti értékéből, mert naggyon jó!!
Spenóthoz?? Hogyan?

Cserke 2007.04.04. 21:43:47

Illetve az utcaszintre, Lorien.

lorien · http://lorien.blogter.hu 2007.04.04. 21:51:51

No, ha Pesten járok, akkor meglesem :)
A spenót rém egyszerű: vajon piríts sok felaprított fokhagymát, majd futtasd meg rajta a spenótot, amíg össze nem esik, és csak nagyon enyhén sózd. Tálaláskor pedig tedd ki mellé ezt a joghurtot, célszerű 1:1 arányban fogyasztani

lorien · http://lorien.blogter.hu 2007.04.04. 21:54:36

Az tényleg nem baj, ha német, egész "török" ipar épült ki náluk, legutóbb olyan jó ayramot ittunk Drezdában, mint a törököknél.

Cserke 2007.04.04. 21:59:07

Látod, eszembe se jutott, hogy nem pesti vagy.
Viszont ha tényleg arra jársz, tudsz többet is venni, mert sokáig eláll. Literes bödönben van, a 10 %-os 650 ft, ha jól emlékszem.
Én is úgy gondoltam, hogy törökmódon készül, nincs jelentősége, ha jó, hogy hol.

Spenótót így csinálom körítésnek, a joghurt jó ötlet mellé :o)

lorien · http://lorien.blogter.hu 2007.04.04. 22:17:41

650-ért nem is drága, és a törököknél is csak nagy tételben láttuk. Köszi a tippet, mindenképp szereznem kell :)))
Címkék: csirke hús gyors joghurtos
süti beállítások módosítása