Elrontani sem lehet.
Igazság szerint nagyon sajnáltam a finom sűrű, zsíros török joghurtot erre a célra használni, de megérte. Nagyon gyorsan megvan mindennel együtt és biztos a siker.
hozzávalók:
csirkemell, felkockázva
natúr joghurt, minél sűrűbb
szegfűbors
chili, v. cayenne bors
bors
pici fahéj
só
bambuszpálcák, nyársnak
A csibe kivételével a hozzávalókat összekevertem, beletettem
a húst. Fél órát fürdik benne, nem muszáj hűtőbe sem tenni .
Amíg pácolódik, elkészítettem a salátát, jelen esetben paprika, piros
és zöld, zöldhagyma, kimagozott paradicsom, rukola összetevőkből.
Kikevertem olívaolajat citromlével, én egy kis cukrot is teszek hozzá,
hogy szelidítsem az ízét, ebbe a keverékbe forgattam a zöldeket.
Félóra leteltével feltűzögettem a csibekockákat a nyársra és grill-
serpenyőben (nem volt kint valami baráti időjárás),pár perc alatt meg-
sütöttem.
Akár serpenyőben (ez esetben pici olaj megy alá) is készíthető.
Sütés közben még lehet rákenegetni a pác maradékát.
Vigyázni kell, ha serpenyőben sütöd, mert az olaj spriccel a joghurttól.
Nagyon finom omlós lett a hús.
Puha kenyérrel és a salátával ettük.
Csirkenyárs
2007.03.25. 23:25 | Cserke | 10 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://eteto.blog.hu/api/trackback/id/tr6650808
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
maci · http://macikonyha.blogspot.com/ 2007.03.26. 21:07:47
Nagyon érdekesen hangzik a füszerezés!
Cserke 2007.03.26. 21:46:57
Mindegyikkel mértéktartó voltam, mert csak én szeretem a kicsit elrugaszkodottabb ízeket, többi népek nem annyira, de ez még nekik is nagyon ízlett.
lorien · http://lorien.blogter.hu 2007.04.04. 18:05:17
Megállj! Hol vetted azt a sűrű török joghurtot? Ilyet keresek már régóta, kinn ettünk és nagyon jó volt, pl. spenóthoz egyenesen isteni!
Cserke 2007.04.04. 21:35:27
Ne keresgélj sokáig, ballagj el a Lehelre, annak az alsó szintjére, és ott találsz egy keletimindenfélét áruló boltot, ott egy hűtőszekrényt, s abban benne Ali babát. Igaz, Anna felhívta a figyelmem rá, hogy Németországan gyártják, de ez nem von le az élvezeti értékéből, mert naggyon jó!!
Spenóthoz?? Hogyan?
Spenóthoz?? Hogyan?
Cserke 2007.04.04. 21:43:47
Illetve az utcaszintre, Lorien.
lorien · http://lorien.blogter.hu 2007.04.04. 21:51:51
No, ha Pesten járok, akkor meglesem :)
A spenót rém egyszerű: vajon piríts sok felaprított fokhagymát, majd futtasd meg rajta a spenótot, amíg össze nem esik, és csak nagyon enyhén sózd. Tálaláskor pedig tedd ki mellé ezt a joghurtot, célszerű 1:1 arányban fogyasztani
A spenót rém egyszerű: vajon piríts sok felaprított fokhagymát, majd futtasd meg rajta a spenótot, amíg össze nem esik, és csak nagyon enyhén sózd. Tálaláskor pedig tedd ki mellé ezt a joghurtot, célszerű 1:1 arányban fogyasztani
lorien · http://lorien.blogter.hu 2007.04.04. 21:54:36
Az tényleg nem baj, ha német, egész "török" ipar épült ki náluk, legutóbb olyan jó ayramot ittunk Drezdában, mint a törököknél.
Cserke 2007.04.04. 21:59:07
Látod, eszembe se jutott, hogy nem pesti vagy.
Viszont ha tényleg arra jársz, tudsz többet is venni, mert sokáig eláll. Literes bödönben van, a 10 %-os 650 ft, ha jól emlékszem.
Én is úgy gondoltam, hogy törökmódon készül, nincs jelentősége, ha jó, hogy hol.
Spenótót így csinálom körítésnek, a joghurt jó ötlet mellé :o)
Viszont ha tényleg arra jársz, tudsz többet is venni, mert sokáig eláll. Literes bödönben van, a 10 %-os 650 ft, ha jól emlékszem.
Én is úgy gondoltam, hogy törökmódon készül, nincs jelentősége, ha jó, hogy hol.
Spenótót így csinálom körítésnek, a joghurt jó ötlet mellé :o)
lorien · http://lorien.blogter.hu 2007.04.04. 22:17:41
650-ért nem is drága, és a törököknél is csak nagy tételben láttuk. Köszi a tippet, mindenképp szereznem kell :)))
Cserke 2007.04.04. 22:49:30
Hajrá ! :o))
Erről beszélgetünk..