Erről beszélgetünk..

Címszavakban

7titok (1) 8.osztály (1) 9.osztály (1) abszurd (1) abszurdisztán (1) agar agar (1) ajánló (1) ajotanár (1) akebia (1) alma (4) almaszalámi (1) amaretti (1) apró (4) ausztria (6) a jó háziasszony (1) bab (1) babapiskóta (2) babér (1) bacon (1) balzsamecet (2) banán (1) baracklekvár (1) bazsalikom (5) bemutatkozom rólam (2) biriyani (1) birsalmasajt (1) birshab (1) birsszósz (1) bögrés (1) bolo do caco (1) bor (2) boros (6) bőrös karaj (1) boros mascarponekrém (1) borsó (2) borsos (1) briós (1) brokkoli (2) buci (2) búcsúposzt (1) burma (1) camembert (1) carum (1) cayenne bors (1) cékla (1) charlotte (1) citromos (7) citromos kakukkfű (1) citromos muffin (1) cobbler (2) császármorzsa (1) csicseriborsós (1) csigavész (1) csili (7) csilis mascarpone (1) csípős (3) csirke (14) csirkehúsgombóc (1) csokicsepp (2) csokis (4) csokiszósz (1) csokiszuflé (1) cukkini (5) culinaris (1) curry (3) dagasztás nélkül (2) dahl (1) darányi gólyák (1) desszert (1) dió (5) dionysos tavernája (1) diós (3) dödölle (1) dödölleszerű (1) édes (51) édesburgonya (1) édes felfújt (1) édes savanyú (1) égetett tészta (1) egres (1) egresleves (1) egytál (6) élesztő (1) eperszirup (1) epres (7) eseménynaptár (1) éttermi szemle (2) fagyis (3) fahéj (2) falatka (2) fatayir (1) fehércsoki (2) fehérrépa (1) fekete kömény (1) felfújt (2) feltét (1) fenyőmag (1) feta (1) film (1) fodroskel (1) fokhagymás (17) foto (2) fotó (1) főzelék (1) főzőtanfolyam (3) füstöltsonka (1) fűszeres (16) galuska (1) garam masala (1) gasztróciki (1) gasztro darwin díj (1) gersli (1) gé beszél (1) gofri (2) goldenblog (1) gombás (4) gombaszóst (1) gombaszósz (1) gombóc (1) google (1) gőzgombóc (1) gratin (1) grill (2) grillpác (1) grízes tészta (1) gyömbér (9) gyors (50) gyümölcsös (11) habcsók (1) hagyma (21) hajrá csokibolt (1) hal (1) hamburger (1) hír (1) hírek (1) hülyeség (1) hús (15) húsgombóc (2) i. m. (1) indiai (4) indiai sajt (1) internet (1) írták munkáim (1) írták munkáim fotóim emlékezések (1) iskola (1) ital (1) joghurt (1) joghurtos (9) kakaó (2) kakaóbab (1) kakaós (2) kakukkfű (8) kalács (3) karácsony (1) karácsonyiasztalrais (1) karaj (2) karamella (2) kardamom (1) kasnudeln (2) kecskesajt (1) keksz (4) kelt (18) kelt gombóc (1) kenyér (3) kenyércalzone (1) képviselőfánk (2) kérdezős hógolyós (9) keresőkifejezések (1) kert (8) kertfotó (3) kivis (1) knédligombóc (1) kókusz (1) kókuszos (4) kókusztej (1) kolbász (1) költözés (1) kömény (1) koncert (1) konyhadizájn (3) könyv (6) köret (10) koriander (4) koriandergyömbér (1) körtés (1) kosárka (1) közösblog (1) krém (3) krumpli (2) krumplifánk (1) krumplis (14) kukoricás (1) különleges zöldségek (1) kurkuma (3) kuszkusz (1) kutya (4) légballon (2) lencse (3) levelestészta (2) levélzöldség (1) leves (12) levesbetét (2) lovagi torna (9) madáretető (1) madeira (3) majoranna (3) mákos (6) málna (3) málnás (1) mandula (5) mangó (1) mango lassi (1) marcipán (3) marha (2) mascarpone (7) mazsola (1) mcferrin (1) meggyes (4) meggyes roló (1) méz (3) mézesházikó (1) mézes alma (2) miegymás (6) mizuna (1) molnárka (1) mosogatógép (1) mozzarella (1) mücver (1) muffin (3) mustár (2) mustármag (3) műzlikeksz (1) naan kenyér (1) namenia (1) napraforgós (1) narancs (1) narancshéj (2) narancshéjas sós (1) narancslé (1) narancsvirágvíz (1) nektarin (1) nemrecept (1) nudli (1) oregano (1) őszibarack (1) őszinte (1) ötperceskenyérke (1) padlizsán (5) pakora (1) palacsinta (1) panírsajt (1) papírbansült (1) paprika (1) paradicsom (7) paradicsomos raita (1) paradicsompüré (1) paradicsomszósz (3) parmezán (2) partifalat (1) pasztinák (1) patisszon (1) pecsenye (1) péksütemény (3) perec (1) pie (1) piláf (1) piramissüti (1) piskóta (1) pite (1) poharas krém (7) polenta (1) pórés (1) pörkölt (1) portulák (2) program (1) programajánló (1) programok (1) programozás (1) puding (1) pulyka (4) pylones (1) rebarbarás (1) réteskosár (1) ribizli (1) ricotta (1) rizotto (1) rizs (4) római kömény (7) rozmaring (2) rózsa (1) rózsatorta (2) rózsavíz (1) rumtopf (1) sajt (1) sajtfelfújt (1) sajtos (5) saláta (2) saltimbocca (1) sárgabarack (2) sárgarépa (6) show (1) sma (1) smoothie (1) sonkás (3) sör (2) sörkori (1) sörösdobozon (1) sörzsemle (1) sós (15) spárga (2) spenót (4) sült (8) sült eperbefőtt (1) sült zöldség (1) sütés nélkül (1) süti (36) sütőpor (6) szalonna (1) szárított paradicsom (2) szárzeller (1) szeder (2) szegfűbors (1) szegfűszeg (1) szenny (1) szezámmag (2) szilva (2) szilvalekvár (2) szódabikarbóna (1) szójaszósz (1) szolgálati (1) szövegláda (70) szülinapajándék (1) szűzpecsenye (1) tarja (1) tárkony (2) tatsoi (1) tej (4) tejföl (1) tejszín (18) tészta (10) tésztasaláta (1) tiramisu (1) tojás (5) tojásfehérje (1) tökmag (1) tökmagolaj (1) töltött (3) töltött tekercs (1) tönkölybúza (1) tönkölyliszt (1) torta (3) tortilla (1) túrós (11) tűzdelt (1) tv (1) újhagyma (1) utazós (4) vaddisznó (2) vajas (2) vajastészta (1) vajas fánk (1) vaníliakrémes (4) vaníliapuding (2) vargánya (1) vega (8) vers (6) veszíts el egy könyvet (2) vkf (12) vkf.iii. (1) vkf.iv. (1) vkf.vi. (1) vkf16 (1) vkf18. (2) vkf20 (1) vkf5. (1) vkf9 (1) vkf 13 (1) vkf 14. (1) vkf viii (1) vkf x. (1) vkf xi. (1) vörösbor (2) vörösboros (1) vörösboros meggyszósz (1) vöröslencse (2) zabpehely (2) zagyvaság (1) zakuszkatanya (1) zöldséges (27) zsálya (1) zsömle (1) ¤ (1) ¤barátság¤ (1)
Creative Commons License
KÉRDEZZ MEG, MIELŐTT FELHASZNÁLNÁD, TOVÁBBADNÁD....

A csúcson linkelek

2007.03.26. 22:16 | Cserke | 8 komment

Kedves barátim, a blogszerkesztés hegytetőjén álldogállva kérdezem, mi jöhet még???
Mi az a kihívás, mit leküzdeni képtelen lennék??
Hogyugyan igaz, hogy minap eltettem láb alól linkjeimet, felteszem, öntudatlan állapotomban.
De ma!! Vissza is bírtam rakni!!!  (jó, szerintem nem mindet, de akkor is)
Hogyugyan igaz, van, akinek szép háttere van, meg úgy néz ki a blogja, ahogy ő kitalálja magának, meg blográdiója van,meg nem nyí állandóan a háttérben működő kedves segítségnek, hogy "jajjmámmeginelrontottam, hol a fejlécem?!", meg "jajjhogylehetne eztaztamazt visszacsinálni, amit elhotyíjjákoltam??!!".
Na de kérdem én, van annak bármi sportértéke is, hogy csinálod és tudod, hogy mit??? Áhh. Sokkal érdekesebb vaktyúkként bóklászni összevissza.
Azt már csak szerényen jegyzem meg, hogy teljesen önállóan rájöttem, hogy kell hivatkozást beszúrkodni.
Aaach, hiába, mindig tudtam hogy van bennem valami természettől adódó, valami velem született, valami csendesen munkáló, na tudod mi?!
Géniusz?
Ja asszem erre mondják.
Vagy ilyesmire.

A bejegyzés trackback címe:

https://eteto.blog.hu/api/trackback/id/tr4351335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.03.27. 14:22:14

Képzeld, nem engedi, hogy a rebarbarás cikkedhez hozzászóljak??!
Még sosem ettem rebarbarát:-)
Az általad említett gyereknek bevetett módszert alkalmazom a páromnál is, mert nem szereti a cukkinit, padlizsánt, karfiolt, brokkolit, karalábét főzve, tökfőzeléket, spenótot, sóskát, stb. Nem egyszerű eset....

Annyira jó, hogy így tudsz főzni, a képek meg gondos tálalásról tanuskodnak. Hogy van erre időd????

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.03.27. 14:24:49

Ja!! És nehogy azt hidd, hogy nem izzadok ám le a blogom megműtésén??? Meg hogy nem bőgök rajta időnként???? ezért van vagy 20 gyakorló oldalam a blogon belül, ezekkel kísérletezem.....És persze van segítségem is, de már nem merek neki szólni, mert olyan cikisnek érzem, hogy semmi sem megy egydül....

Cserke 2007.03.27. 16:22:57

Ez érdekes. Nekem sem engedi.Alighanem oxigénhiányom van idefenn a csúcson, azért nem jövök rá , mi okozza...
Próbáld ki egyszer, nagyon jó a rebarbara.Csak úgy magában, amit most krémnek használtam,az is isteni.
Mire lesz gyereked és olyan izé lesz (persze a Tiéd nem lesz olyan), mint az enyém, pont lesz gyakorlatod benne, hogy kell "köríteni" a kaját. Szerencsére nagypasi nem ilyen, szemrebbenés nélkül ette a kakaós sültkarfiolt. Meg szoktad mondani neki, mit evett? Hohó, Te sütsz és főzöl, Te kis ármányos, kibújt a szög...!

Blogszerkesztésileg bőgni ugyan nem, de rendkívül hülyének érezni szoktam magam, mikor aszongya "szúrd be a hotyíjjákba a nemtommit, és akkor jó lesz". Odáig értem, hogy szúrd be...De neked mag van rádiód, és hogy beleraktad!!Meg a képet is!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.03.27. 20:22:43

Néha, nagy ritkán csinálok valamit, de van olyan hét, hogy minden nap van vacsora:-)))De nem ám olyan receptesek, csak hús, vagy rizs, vagy spagetti. Én úgyis salátát darálok....

Figyu! Nem tudom, hogy mondta -e a segítséged, hogy érdemes csinálni egy másolatot a blogod sablonjából, és azon tudod kipróbálni az újításokat, változtatásokat. Mindig az a blog variációd látszik, amelyiket kipipálod.

Belemész a Megjelenítés fülbe (a statisztikák és beállítások között). Ott jobb oldalon van a saját sablonod (azt hiszem a Tiéd neve "bunker").

Ott az eredeti sablonod mellett látsz hat kis kockát. Ha az elsőre rámész, akkor meg tudod nézni, hogy az adott sablon hogy néz ki (ha már ugye több változatot gyártottál). Ha rákattintottál a másodikra, akkor az eredeti sablonodból kettő lesz (vagy ahányat akarsz).
Ez azért jó, mert ha csinálsz egy másolatot, és pl. elnevezed próbának, akkor abba büntetlenül gengszterkedhetsz, majd ki is törölheted, és újból másol egyet az eredetidről, stb. Én így csináltam, és lépésenként kísérletezgettem.....

Az ötödik kis kocka egy pipa jel, amelyiknél ez fekete, az a sablonod éles. Ezért, ha egy másolatban dolgozol, akkor más nem látja, és nem sérül meg az eredetid, és csak akkor élesíted az újat, ha minden tökéletes (én az eredetit meghagytam azért).

Szerintem próbáld ki így!!!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.03.27. 21:40:01

Jaj! Most próbáltam ki, és nekem úgy tűnik, hogy ha másolatot készítesz a sablonodról, mint ahogy írtam, akkor csak a css dobozokat variálhatod "büntetlenül". Viszont ha az oldaldobozokat műtöd, akkor az mindenhol látszik...
De persze én egy húsos zéró vagyok ebben a témában, nem is tudom, minek osztom az észt (ami nincs is):-)))

Cserke 2007.03.27. 22:37:41

Annyire egy helyes vagy, hogy próbálod megvilágítani az én kis szűkreszabott elmém. Köszönöm szépen!! Igazság szerént kedves segítség ezt már nagynehezen betáplálta, sőt, házi feladatot is csináltam.Vérverejtékkel rájöttem, hogy lehet a szöveg színeket változtatni és visszacsináltam az elrontott tetejét. Na, itt meg is rekedtem és úgy maradtam. Ja, nem is, tegnap ugye, mint tudjuk, a linkeket...

Ugyehogy titkosan főzöl-sütöl, közben meg úgy csinálsz, mint aki kettőig sem!! Szépen...

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.03.27. 22:52:38

Szerintem olyan szép gusztusos a blogod, eleve a nagy cseresznye miatt, meg a fotóid, elegáns az egész!! Nem értem mit izgulászol!!!!?????

Jaj már!!! Majd megírom, hogy miket tudok, olyan vagyok mint a Meki, kb. 10 féle egyszerűt tudok!!!!:-)))A barátaink ezen röhögnek, hogy ha jönnek, tuti be tudják állítani a bélrendszerüket, mert úgyis mindig ugyanaz van nálunk......
Na megyek aludni! Jó éjszakát!

Cserke 2007.03.28. 08:09:42

Na, mondjuk inkább úgy, hogy szikáran egyszerű megjelenésű...Mondhatni sablonos.

De azt a 10 félét biztosan tökyól tudod. Ezek a szegény népek itt nekem meg a kísérlezezésem áldozatai. Saját bevallásuk szerint.
Címkék: szövegláda
süti beállítások módosítása