Múltkori kritikát átgondolván, hogy én egyszerűt nem is írok be, íme a nagyon egyszerű
vegyes főzelék, kezdőknek is ajánlva.
Finomfőzelék (vagy vegyesfőzelék, ahogy tetszik)
1 zacskó (40 dkg) zöldség, nálunk mexikói keverékből készült
aztán ha jönnek a frissek, abból még sokkal jobb
kevés vaj (1/2 kanálnyi)
kicsi víz
1/2 l tej
kukoricakeményítő
só
petrezselyem
A vajat felolvasztom, ha már forró beledobom a zöldséget, megsózom.
Mikor felengedett az egész, átforgatom és kb. 6-7 percig párolom, majd
felengedem annyi vízzel, hogy épp ellepje.
Ebben puhulgat (nem kell ám sok idő!), mikor már ezt befejezte, ráöntöm a tejet, de előtte 1/2 pohárral félreteszek belőle. Ebben feloldok egy jó nagy ek. keményítőt.
Kezdő szakácsoknak különösen ajánlom a keményítő használatát, ugyanis garantáltam csomómentes a habarás és sz'tem egészségesebb is, meg az állaga is jobb.
Persze, ha liszted van, azzal is jó.
Mikor a tejjel is felforrt, beleöntöm a keményítős tejet és amint besűrűsödik, rögtön leveszem a lángról, mert nem szabad forralni, akkor visszahígul!!
Ha mégis megtörténik, akkor szemrebbenés nélkül ismételd meg a fenti műveletet.
Egyet kóstolok, lehet utánasózni, aztán beleszórok jó sok összeaprított petrezselyem-
zöldet.
Virslit bevagdalok, kolbászt apróra metélek.Olívaolajon pirítani kezdem a kolbászt,
mikor félig pirult mehet rá a virsli, pirosra sütjük, tálaljuk.
Nem húsevőknek anélkül is jó, én spec. pirítóssal eszem, magossal.
Ugyanígy készítem a borsófőzeléket is.
/Kicsit multikolor a kép, na mindegy.../
Főzősuli: Finomfőzelék
2007.04.23. 11:51 | Cserke | Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://eteto.blog.hu/api/trackback/id/tr462321
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Erről beszélgetünk..