Szeretek olyasmit csinálni, amihez gyümölcs kell. És meg is kellett vigasztalni magam, amiatt a töménytelen mennyiségű csiga miatt, még mindig rengeteg van és még a szellőrózsát is lerágták, pedig az eléggé érdes-szőrös levelű.
Szóval, vigasz gyanánt a piacon beugrott a kosárba egy hatalmas mangó és jó sok eper.
Valamikor csináltam már ilyesmit, nagy sikere volt.
Ráadásul nagyon gyorsan készen van.
Mangóhabos gyümölcskehely
1 nagy mangó
1/2 kg eper
5 kivi
1 zacsi tejszín
vanília
cukor, ízlés szerint
1/4 lime
Epret összevágtam kockára, kóstolás után 3 kanál bio nádcukrot szórtam rá.
Ha csak külön nem írom, hogy másmilyet, akkor mindig ilyet használok, a DM-ben
szoktam venni.
Rácsavartam még a 1/4 lime-ot is, ha ez nincs, jó a citrom is, egy kevéske.
Így cukrosan várta a sorát, amíg lebonyolítottam egy pár dolgot, ami úgy egy
órácskát vett igénybe. Ez alatt az idő alatt jól átjárta cukor, és levet eresztett.
Ezt a cukrozósdit ki lehet hagyni, ha jó édes az eper, de ez nem volt az.
Mangót pürésítettem aprítógépben belekapartam egy pici vaníliarúd belsejét, aztán a felvert tejszínnel összeforgattam óvatosan. Kóstolás után ebbe is raktam olyan két kanálnyi porcukrot, de a mangó sem volt eléggé édes.
Mikor legutóbb csináltam, akkor édes tokajit forraltam cukorral, kb fél decit és és azt is a mangós habba kevertem.Ez most elmaradt.
Annak idején valamilyen szakácskönyvből készült, de már fogalmam nincs, melyikből.
A kivit is felkockáztam, az került alulra a pohárba, aztán ment rá a mangós krém, a szirupos eper, és így tovább, tetszés szerint.
Ha nem cukrozod le az epret szebben lehet tálalni, de a szirupos-cukros eperlé isteni volt rajta.
Vendégváráshoz előre is meg lehet csinálni, de akkor nem szabad lecukrozni az epret, mert a szirup feloldja a tejszínt. Vagy le lehet szűrni az epres lét és sziruppá főzni .
Így is kibírt 3/4 órát a hűtőben, különösebb küllemromlás nélkül, de úgy szebb.
Azonkívül a szomszédok is jól járnak, ha nem pont úgy csinálod, mint én, hogy közben a gyerekkel (vagy akár anélkül, opcionális) azt éneklitek ordítva, hogyaszongya "van egy kék tó a fák alatt, ha beleteszem, lehűti a...", utána meg azt, hogy "mi az amire majd' mindig igent mooondasz, mi az amitől majd fűt-fát összehooordasz..".
Képzelem, mit gondolhatnak. Áhh, mindegy, na.
Azért a krém nagyon finom volt.
Mangóhabos gyümölcskehely
2007.05.10. 09:30 | Cserke | 2 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://eteto.blog.hu/api/trackback/id/tr4173575
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2007.05.11. 21:07:55
Már ott gyanús volt, hogy asszongya mangóhabos, aztán ezt csak tovább fokozta, hogy gyümölcs, ráadásul kehely!
És nem igazam volt!
Már megint egy brutál édességeseledel!
És nem igazam volt!
Már megint egy brutál édességeseledel!
Cserke 2007.05.14. 08:34:50
Látod, az előítéletek!!ugyeugye!:o))
Várjál, lehetett volna röviden mangópürévelkevertfelverttejszínhabcukrozott-
eperrelkivivelfelváltvaátláccóhosszúpohárba-
téve!Na?? :o)
Várjál, lehetett volna röviden mangópürévelkevertfelverttejszínhabcukrozott-
eperrelkivivelfelváltvaátláccóhosszúpohárba-
téve!Na?? :o)
Erről beszélgetünk..