Az épp szálldosó gasztrós faggatózással először Anyu(ha), aztán Zsuzska kínált meg.
Lássuk akkor a nyári terveket.
Talán először a gasztro témakörben. Tavaly rémes eperlekvárt csináltam, ezt idén szeretném megismételni, de lehetőleg a jelző legyen inkább fantasztikus. Aztán majd jön megint kedves barátunk málnája és szedre, amit tavaly ipari mennyiségben fagyasztottam, na ezt is szeretném újrázni, de ha lehet, lécci,lécci, ne a nyári nagyobbfajta elutazásunk előtti napon jöjjön megint mind a nyakamba. Tudom, hogy restellendő, de nem szeretek egyszerre vasalni, pakolni, állatkák ellátmányát előkészíteni, szaladgálni az elfelejtett beszerzendő ez-az után, listát írni a felvigyázónak, keresgélni a tavaly nyári strandcuccot és közben gyümölcsöt mosni, szárogatni, fagyasztgatni...
Baracklekvár.Sokkal több szilvalekvár.
Megpróbálni tartósítószer nélküli finom savanyúságot eltenni. Ezirányú minden segítséget, tanácsot boldogan, fénylő szemmel fogadok.
Nagyon szeretnék egy indiai és egy mexikói (esetleg spanyol) főzőtanfolyamra elmenni, a séfparádé oldalán találtam ilyet, de valahogy jobban szeretném autentikusabb forrásból elsajátítani a dolgokat. Ezügyben még majd Wesselényi utcai indiai boltba elzarándoklom, ők is csinálnak ilyet állítólag.
Ellenérzésem csökkentendő, séfparádés pozitív tapasztalatokat is szívesen fogadok. (Ja és nem mondjuk Londonban, hanem inkább Pesten gondolnám megejteni a tapasztalatszerzést.)
Valamelyik lusta barátnőt rábeszélni ugyanerre, mert egyedül nincs kedvem.
Sokkal többet használni fagyigépet.
Soksok zöldet enni.
Rávenni a többieket ugyanerre.
Többször kertipartizás.Jó grillkajákkal, persze.
Meggybefőtt, kiskorú kedvence.Sokat eltenni.
Aszalt meggy, mindenki kedvence. Sokat aszalni.
Esetleg az összes eddig felsorolt munkásabb dolgot valakinek a nyakába lőcsölni,
mert nagyon tetszetős programnak tűnik a fentebbi ábra egészen
pontos lekövetése, melyben én alakítanám Garfieldet.
A nem gasztro terveket egyetlen nyisszantással kimetszettem innen,
miután gondosan összeírtam.
Elvégre gasztro(?)blog ez itten, vagy mi??!
Na, nagyjából ez lesz velem.
Vagy legalábbis ez a terv.
Elég uncsi.
De nálam a tervek nem mindig működnek...
Akkor nézzük, mi újság gombafronton, mik a tervei Zsuzsának?
Mi lesz velem?
2007.05.30. 06:45 | Cserke | 11 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://eteto.blog.hu/api/trackback/id/tr5688718
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
zsuzska 2007.05.30. 08:54:30
találjak állást és megyek Veled főzni tanulni!
melange 2007.05.30. 11:10:54
jó kis tervek ezek, egyáltalán nem is uncsi!
Khm... ha már itt tartunk, mi ez a séfparádé? Hol találom?
Khm... ha már itt tartunk, mi ez a séfparádé? Hol találom?
anyuha · http://anyuhamos.freeblog.hu 2007.05.30. 16:49:28
Inkább befőtt-, mint savanyúságpárti vagyok, de egyszer nagyon finom csalamádét csináltam, cukrosat :D (Szerintem a Horváth Ilonából, a cukrot önállóan tettem hozzá.)
cserke · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.05.30. 21:11:10
Zsuzska, akkor erőst gyúrjál rá!!Ezek egy lusta némbörök...
Melange, Chefparade-ra rákeresel, rögtön meglesz. Főzősuli, de erőst hezitálok, mert nem szakácsok az oktatók, vagy legalább ideszakadt autentikus népek.Ettől persze akár jó is lehet, de valahogy nem vagyok még teljesen meggyőzve.
Anyuha, rumot pocskorékoltál bele?? :o))
Cukor mindegyikben van, nem?
Hmmm, pedig egy jó kis vegyes karfiolos, hagymás, ezes-azos savanyú!!! De jó is az!
Melange, Chefparade-ra rákeresel, rögtön meglesz. Főzősuli, de erőst hezitálok, mert nem szakácsok az oktatók, vagy legalább ideszakadt autentikus népek.Ettől persze akár jó is lehet, de valahogy nem vagyok még teljesen meggyőzve.
Anyuha, rumot pocskorékoltál bele?? :o))
Cukor mindegyikben van, nem?
Hmmm, pedig egy jó kis vegyes karfiolos, hagymás, ezes-azos savanyú!!! De jó is az!
Tintaleves/Eszter · http://yawyc.wordpress.com 2007.05.30. 23:24:11
Lustának én is lusta vagyok. Csak a főzőiskolákkal kissé szkeptikus. A szakács olyan szakácsos, az amatőr meg olyan amatőr. Jamie nem tart?
cserke · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.05.31. 06:46:30
Jamie véletlenül nem :o)
Viszont benéztem a paprika tv-be és egy indiai isten pesti (?) éttermében forgattak, nahát, hmm, hmmm.
Viszont benéztem a paprika tv-be és egy indiai isten pesti (?) éttermében forgattak, nahát, hmm, hmmm.
fakanál · http://www.uvegmadar.hu 2007.05.31. 09:37:14
én voltam séfparádés főzőtanfolyamon, kínain. nem beszéllek le róluk, de egyértelműen és jó szívvel nem is ajánlom őket. az ár/érték arány nem igazán jó náluk.
href.hu/x/2t06
href.hu/x/2t06
cserke · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.05.31. 09:58:59
Fakanál, annak idején olvastam is ezt a postod, de nem emlékeztem rá.Meg ugye igen diszkrét vagy és a nevüket nem írtad bele.Most aztán végképp eltántorodtam tőlük..Mostalan hús, brrr!!
De akkor hová? :o((
Magyar Konyhának is van, de ott más a csapásvonal. Esetleg ha az indiai isten tartana egyet...
De akkor hová? :o((
Magyar Konyhának is van, de ott más a csapásvonal. Esetleg ha az indiai isten tartana egyet...
Melange 2007.05.31. 19:52:54
Cserke, köszi, megtaláltam. Hát, azok után, amit Fakanál ír, valóban nem 100-as. Úgy tudom, Stahl-nak is van valami. Oké, oké, csak megemlítettem! :))
cserke · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.05.31. 21:37:12
Melange, pedig reméltem, valaki majd lelkesen dícséri őket. Hát, a Stahl..., tudod...
Melange 2007.06.01. 14:42:51
tudni vélem :o)
Erről beszélgetünk..