Erről beszélgetünk..

Címszavakban

7titok (1) 8.osztály (1) 9.osztály (1) abszurd (1) abszurdisztán (1) agar agar (1) ajánló (1) ajotanár (1) akebia (1) alma (4) almaszalámi (1) amaretti (1) apró (4) ausztria (6) a jó háziasszony (1) bab (1) babapiskóta (2) babér (1) bacon (1) balzsamecet (2) banán (1) baracklekvár (1) bazsalikom (5) bemutatkozom rólam (2) biriyani (1) birsalmasajt (1) birshab (1) birsszósz (1) bögrés (1) bolo do caco (1) bor (2) boros (6) bőrös karaj (1) boros mascarponekrém (1) borsó (2) borsos (1) briós (1) brokkoli (2) buci (2) búcsúposzt (1) burma (1) camembert (1) carum (1) cayenne bors (1) cékla (1) charlotte (1) citromos (7) citromos kakukkfű (1) citromos muffin (1) cobbler (2) császármorzsa (1) csicseriborsós (1) csigavész (1) csili (7) csilis mascarpone (1) csípős (3) csirke (14) csirkehúsgombóc (1) csokicsepp (2) csokis (4) csokiszósz (1) csokiszuflé (1) cukkini (5) culinaris (1) curry (3) dagasztás nélkül (2) dahl (1) darányi gólyák (1) desszert (1) dió (5) dionysos tavernája (1) diós (3) dödölle (1) dödölleszerű (1) édes (51) édesburgonya (1) édes felfújt (1) édes savanyú (1) égetett tészta (1) egres (1) egresleves (1) egytál (6) élesztő (1) eperszirup (1) epres (7) eseménynaptár (1) éttermi szemle (2) fagyis (3) fahéj (2) falatka (2) fatayir (1) fehércsoki (2) fehérrépa (1) fekete kömény (1) felfújt (2) feltét (1) fenyőmag (1) feta (1) film (1) fodroskel (1) fokhagymás (17) foto (2) fotó (1) főzelék (1) főzőtanfolyam (3) füstöltsonka (1) fűszeres (16) galuska (1) garam masala (1) gasztróciki (1) gasztro darwin díj (1) gersli (1) gé beszél (1) gofri (2) goldenblog (1) gombás (4) gombaszóst (1) gombaszósz (1) gombóc (1) google (1) gőzgombóc (1) gratin (1) grill (2) grillpác (1) grízes tészta (1) gyömbér (9) gyors (50) gyümölcsös (11) habcsók (1) hagyma (21) hajrá csokibolt (1) hal (1) hamburger (1) hír (1) hírek (1) hülyeség (1) hús (15) húsgombóc (2) i. m. (1) indiai (4) indiai sajt (1) internet (1) írták munkáim (1) írták munkáim fotóim emlékezések (1) iskola (1) ital (1) joghurt (1) joghurtos (9) kakaó (2) kakaóbab (1) kakaós (2) kakukkfű (8) kalács (3) karácsony (1) karácsonyiasztalrais (1) karaj (2) karamella (2) kardamom (1) kasnudeln (2) kecskesajt (1) keksz (4) kelt (18) kelt gombóc (1) kenyér (3) kenyércalzone (1) képviselőfánk (2) kérdezős hógolyós (9) keresőkifejezések (1) kert (8) kertfotó (3) kivis (1) knédligombóc (1) kókusz (1) kókuszos (4) kókusztej (1) kolbász (1) költözés (1) kömény (1) koncert (1) konyhadizájn (3) könyv (6) köret (10) koriander (4) koriandergyömbér (1) körtés (1) kosárka (1) közösblog (1) krém (3) krumpli (2) krumplifánk (1) krumplis (14) kukoricás (1) különleges zöldségek (1) kurkuma (3) kuszkusz (1) kutya (4) légballon (2) lencse (3) levelestészta (2) levélzöldség (1) leves (12) levesbetét (2) lovagi torna (9) madáretető (1) madeira (3) majoranna (3) mákos (6) málna (3) málnás (1) mandula (5) mangó (1) mango lassi (1) marcipán (3) marha (2) mascarpone (7) mazsola (1) mcferrin (1) meggyes (4) meggyes roló (1) méz (3) mézesházikó (1) mézes alma (2) miegymás (6) mizuna (1) molnárka (1) mosogatógép (1) mozzarella (1) mücver (1) muffin (3) mustár (2) mustármag (3) műzlikeksz (1) naan kenyér (1) namenia (1) napraforgós (1) narancs (1) narancshéj (2) narancshéjas sós (1) narancslé (1) narancsvirágvíz (1) nektarin (1) nemrecept (1) nudli (1) oregano (1) őszibarack (1) őszinte (1) ötperceskenyérke (1) padlizsán (5) pakora (1) palacsinta (1) panírsajt (1) papírbansült (1) paprika (1) paradicsom (7) paradicsomos raita (1) paradicsompüré (1) paradicsomszósz (3) parmezán (2) partifalat (1) pasztinák (1) patisszon (1) pecsenye (1) péksütemény (3) perec (1) pie (1) piláf (1) piramissüti (1) piskóta (1) pite (1) poharas krém (7) polenta (1) pórés (1) pörkölt (1) portulák (2) program (1) programajánló (1) programok (1) programozás (1) puding (1) pulyka (4) pylones (1) rebarbarás (1) réteskosár (1) ribizli (1) ricotta (1) rizotto (1) rizs (4) római kömény (7) rozmaring (2) rózsa (1) rózsatorta (2) rózsavíz (1) rumtopf (1) sajt (1) sajtfelfújt (1) sajtos (5) saláta (2) saltimbocca (1) sárgabarack (2) sárgarépa (6) show (1) sma (1) smoothie (1) sonkás (3) sör (2) sörkori (1) sörösdobozon (1) sörzsemle (1) sós (15) spárga (2) spenót (4) sült (8) sült eperbefőtt (1) sült zöldség (1) sütés nélkül (1) süti (36) sütőpor (6) szalonna (1) szárított paradicsom (2) szárzeller (1) szeder (2) szegfűbors (1) szegfűszeg (1) szenny (1) szezámmag (2) szilva (2) szilvalekvár (2) szódabikarbóna (1) szójaszósz (1) szolgálati (1) szövegláda (70) szülinapajándék (1) szűzpecsenye (1) tarja (1) tárkony (2) tatsoi (1) tej (4) tejföl (1) tejszín (18) tészta (10) tésztasaláta (1) tiramisu (1) tojás (5) tojásfehérje (1) tökmag (1) tökmagolaj (1) töltött (3) töltött tekercs (1) tönkölybúza (1) tönkölyliszt (1) torta (3) tortilla (1) túrós (11) tűzdelt (1) tv (1) újhagyma (1) utazós (4) vaddisznó (2) vajas (2) vajastészta (1) vajas fánk (1) vaníliakrémes (4) vaníliapuding (2) vargánya (1) vega (8) vers (6) veszíts el egy könyvet (2) vkf (12) vkf.iii. (1) vkf.iv. (1) vkf.vi. (1) vkf16 (1) vkf18. (2) vkf20 (1) vkf5. (1) vkf9 (1) vkf 13 (1) vkf 14. (1) vkf viii (1) vkf x. (1) vkf xi. (1) vörösbor (2) vörösboros (1) vörösboros meggyszósz (1) vöröslencse (2) zabpehely (2) zagyvaság (1) zakuszkatanya (1) zöldséges (27) zsálya (1) zsömle (1) ¤ (1) ¤barátság¤ (1)
Creative Commons License
KÉRDEZZ MEG, MIELŐTT FELHASZNÁLNÁD, TOVÁBBADNÁD....

Az anyai szív.Epres-tejszínes puding

2007.06.01. 08:46 | Cserke | 7 komment

Ma lógós, ámde strapás napom volt.Fodrászos, ráadásul.
Csak az volt a csapda, hogy beterveztem Bajcsy úti kézművesboltot, HaasésCzjzeket,meg még egy-két nem ennyire izgalmas helyet is, dolgokat intézendő. Szóval, mire fodrászhoz odaérnem kellet vón', olyan voltam, mint málhás ló, mert nem volt időm megszabadulni terhemtől.
Újult reménnyel vittem kis képecskét, hogy hátha fodrászfiú végre megérti, mit akarok.S lőn!!! Olyanra vágta, mit elbáboztam neki. Ilyen is ritkán esik, bár tényleg nagyon ügyes, csak valahogy nem egy nyelvet beszélünk.

(Izgalmasan jutottam hozzá.Mármint fodrászfiúhoz. Ugyanis nem rendes nőcisnőci vagyok és megőrülök tőle, ha fodrász-kozmetikus kötelességtudóan csacsog munkavégzése közben.Imádok beszélgetni, félreértés ne essék, de ez a két dolog pont olyan nemszeretem tevékenység, ami közben ráadásul nagy izgalomban vagyok, mi lesz a végeredmény, s erre összpontosítok, mintegy erőimet átvive a kényes dolgokat mívelő személyekbe.
Mindenki nagyon csodálkozott, mikor egy fórumon azzal a kéréssel fordultam a többiekhez, olyan fodrászt ajánljanak, aki szűkszavú, ne fecsegjen, ha nem muszáj, erőltetetten, csak azért, mert azt hiszi, munkaköri kötelesség. Ez volt a második kritérium, az első persze az, hogy tudjon vágni. Jól.  Ugye az sem egy hátrány.
Ájult csodálattal figyelem azokat, akik képesek órákat elbogarászni hajzatukkal, esetleg azt becsavargatva alszanak éccaka, (esetleg bevásárlólistát írnak, s hetekkel előre tudják, mikor, mi ugrik a kosárba-asztalra :o)))).
Sajnos ezek a paraképességek hiányoznak belőlem, tessék a fodrásznak úgy levágni, hogy ha akarom, tudjak belőle én is frizurát csinálni!! Az a rendes fodrászi munka, nem az, hogy kijövök tőle, azon a napon csini, aztán másnap már egy rém dolog van a fejemen, ha meg én szárítanám, siralmas a látvány.


Az eredménnyel elégedetten, büszkén hazahaladtam.Tartott ez az elégedettség addig, míg drága magzatom haza nem jött, s azt a kérdést tette fel imádott édesanyjának: "direkt ilyenre akartad??!!"...

De addigra már készen volt a pudigoncska, aminek a csinálási ideje kb. 10 perc volt, jól rá is vetettem magam, s vigaszul magamhoz vettem egy adagot belőle.

Jó, azért neki is adtam. Hiába, az anyai szív...


Epres-tejszínes puding

3 dl tej
3 dl tejszín
2 tojássárgája (dúsítható még többel)
5 kanál cukor
1 rúd vanília, vagy van.cukor
4 kanál kukoricakeményítő
1/2 kg eper
eperszirup

A tojássárgáját a cukorral, a kukoricakeményítővel és pici tejjel simára kevertem
hozzáadtam a vaníliából kikapart magokat, a többi tejet és tejszínt és kevergetés közben felforraltam.
A végére jól besűrűsödik, akkor rögtön le kell venni a tűzről. Régebben úgy csináltam, hogy akkor adtam hozzá a keményítőt, ha már felforrt, de így egyszerűbb .
Az eperből félretettem a szebb szemeket, a többit áttörtem. A krém felét poharakba töltöttem, a másik feléhez hozzáadtam az áttört epret, de csak annyit, hogy halvány rózsaszín legyen, mert ilyen finom, pasztell hangulatban voltam...

Mire jól belekeverem, a fehér krém teteje megdermed annyira, hogy szépen rá lehet tenni
a rózsaszínt.
Hűtőbe tettem.Itt kicsit parkol, hogy jól lehűljön.

Az epreket felvágtam, rákoronáztam a krémre, meglocsoltam epersziruppal.
S jól megettük.

Eperszirupot abból az eperből csinálok, ami nem elég édes csak úgy magában.
Félbevágom az epreket.Felteszek egy kis lábosba fele cukor, fele víz keverékét,aztán mikor a víz elforr, a cukor addigra karamelles lesz, beledobom az epreket és addig főzöm, míg kicsit besűrűsödik.Utána mindenfélére lehet használni.Fagyira, joghurtra, sütire csurgatni, megenni csak úgy, kanállal, ilyenek. (vagy ezt már írtam?)




















A fényképészeti képességeimet minden esetre még csiszolásznom kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://eteto.blog.hu/api/trackback/id/tr2090463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rita · http://ritakincseskonyhaja.blogol.hu/ 2007.06.01. 09:37:11

Érdekes én sem szeretem, ha muszájból akar beszélgetni a fodrász pl. Főleg, ha annyira nem is ismerem, ezek a beszélgetések mindig akadoznak és kellemetlenek.
A puding pedig nagyon szép :) Mostanában én is odavagyok ezekért a poharas desszertekért, gyorsan kész van és finom is. Ja és nem kell annyit mosogatni utána ;)

cserke · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.06.01. 13:59:44

Régebben a legjobb barátnőm unaokatesójához jártam, ott persze más volt a helyzet, de így nem szeretek csevegni, muszájból.
Láttam nálad a villámgyors finomságokat, nagyon kedvemre valók!!

Melange 2007.06.01. 14:41:34

Nahát, mintha én írtam volna - a puding előtti részt! (Na jó, persze nem ilyen jól, de a lényeget tekintve szinte teljesen.) És még az is stimmel, hogy "direkt ilyenre akartad...?"

Rita · http://ritakincseskonyhaja.blogol.hu/ 2007.06.01. 15:37:35

Köszönöm :)
Egy ideig nekem is ismerős vágta a hajam, vele tudtam rendesen beszélgetni, most egy lányhoz járok és minél többször megyek, már annál jobban tudunk beszélgetni :)

cserke · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.06.01. 17:45:47

Hát, ha még ügyes is...Ez a fiú kifejezetten szűkszavú. Nem bánom :o))

Tintaleves · http://yawyc.wordpress.com 2007.06.01. 23:50:32

Jól van már na... Viszont esküszöm, hogy nem alszom csavarókban...

cserke · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.06.02. 17:43:19

Az "ájult csodálat" jelző nem irónia, hanem komolyan gondolom, s irígylem!!
Néha baromi káoszt tudok csinálni magam körül, sajna belőlem génileg hiányzik a tudatosság sok mindenben.
Címkék: tej tejszín poharas krém puding epres eperszirup