Ez az indiai konyha nagyon furmányos egy dolog. Mostanában nem is bírok szabadulni
a hatása alól, pedig már kezdtem olyannyira izé lenni, hogy azon tűnődtem, esetleg fotogénebb kajákat kellene előállítani... (ehhehe)
De hát végül is "az íz az úr", nem lehet minden kaja szép, meg különben is, megmondták annak idején a nagy igazságot, hogy csúnya és finom, és ez meg életben nem is csúnya, na.
Viszont finom.
Legutóbb az indiai boltban adtak nekem valami fekete lencsének nevezett dolgot, amiből múltkor már főztem, most egy kicsit másfajta étel készült belőle, összekombinálva néhány receptet.
Lencsecurry
~20 dkg lencse
1 nagy fej hagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
1/2 kk kurkuma
1/2 kk gyömbér
1/2 kk római kömény
1/2 kk koriander
1 kk currypor (mert nem találtam eléggé fűszeresnek)
só
joghurt
A lencsét előző este beáztattam, de nem is lett volna fontos, mert olyan gyorsan megfőtt, hogy kibújtak a ruhájukból szemek.
Hagymákat kevés olajon megpároltam, aztán beletettem az összes hozzávalót, a curryt kóstolás után, eredeti tervben nem szerepelt. A joghurt sem, azt a végén tettem bele és jó is volt úgy .
Naan kenyér készült mellé
25 dkg liszt
1 dkg élesztő
1 dl víz
1 nagy kanál vaj
~ 1 dl joghurt
A vizet meglangyosítottam, belettem az élesztőt, 1 ek. lisztet és a sót, 10 percig állt.
Utána a többi hozzávalóval összegyúrtam, 1 órát kelt.
Nem volt kedvem a sütőt begyújtani, úgyhogy a vastag talpú fém serpenyőben sütöttem, aztán levettem a gázról a sütőt, a lángon kicsit átpirítottam a tésztát, és ettől nagyon jópofa párnaformájuk lett.
(Nagyon finom volt ez is, de a Hathiban azért jobb, valaki nem tudja a receptjüket? Bár lehet, hogy a kemence a titok.)
Aztán kénytelen voltam megint kicsit lódítani, hogy családtagok befogadják az újdonságokat, így lett 1-1 naanból quesadilla...
Jó, tudom. De így, hogy reszeltem bele sajtot és átpirítottam a kettőt egymásra borítva, simán megették zöldségekkel.
(ez olyan túrószindrómás dolog...)
(a lencse több recept ötvözése, a naan eredeti receptjében nincs joghurt, van viszont tojás)
Ja, és a Szép Kis Indiában rendszeresen indul főzőtanfolyam, 4*2 órás, 22 rugóért.
Még mindig rá vagyok kattanva
2007.07.06. 22:15 | Cserke | 2 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://eteto.blog.hu/api/trackback/id/tr50113236
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
nyarikonyha · http://www.nyarikonyha.blogspot.com 2007.07.07. 11:23:24
naan receptem nagyon jó van, most lehet összeszedem magam, a kedvedért holnap megcsinálom valami jó kis curryvel. hát a pitát megcsináltad-é?
Cserke 2007.07.07. 22:20:06
Csak szedd magad össze, aztán és is úgy teszek és megcsinálom végre a pitát...
Erről beszélgetünk..