2 db közepes, zsenge cukkini
1 kis fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 arasznyi póréhagyma
~ 1 1/2 dl fehérbor
1 dl tejszín
olaj
1 ek.vaj
só
késhegynyi kömény
petrezselyemzöld
Hagymákat összevágtam, fűszereztem, olaj-vaj keverékében kb. 5 percig pároltam, felöntöttem a borral, pár percig ebben is főtt, hozzáadtam a felszeletelt cukkinit, kevés vizet. Amikor a cukkini már megfőtt, de nem puhult meg nagyon, hozzáöntöttem a tejszínt, petrezselyemzölddel megszórtam, forrón ettük.
Miért is múlt el a nyár ilyen hamar??!
(két személyes adag, először C&V háromhagymás levesének indult, de meggondolta magát)
Cukkinileves
2007.09.21. 07:55 | Cserke | Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://eteto.blog.hu/api/trackback/id/tr39171509
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Erről beszélgetünk..