"A bádzsik szaft nélküli zöldséges ételek, melyekhez általában rizst adnak. A bádzsi alapanyagok kiválasztásánál bátran párosíthatjuk a különböző zöldségeket, például a krumplit borsóval, karfiollal, padlizsánnal vagy hagymával. Az indiaiak előszeretettel használják a céklát, a jégcsapretket, az uborkát, a káposztát, a zöldbabot, a spenótot, a karalábét s nagyon kedvelik a tökféleségeket, valamint a nálunk nem kapható hölgyujjat. A sokféleképpen elkészithető paradicsomot pedig a zöldségek királynőjének tartják. A bádzsikba a gyömbért szeletelve adják ezt azonban helyettesithetjük gyömbérporral. A bádzsik akkor finomak, ha teljesen elfőtt a levük."
Ezt Rosta Erzsébet írja a Terebess.hu-n.
Pár napja spenótos bádzsit főztem. Tényleg finom.
2 közepes krumpli
2 " paradicsom
nagy marék spenót (~ 10 dkg)
1 kis hagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 kk. reszelt gyömbér
1 nagy csipet kurkuma
1 pici csilipaprika felvágva
1/2 kk. koriander
1/2 kk. garam masala
olaj
só
Hagymát, fokhagymát felaprítva üvegesre pirítottam az olajban, beleraktam a fűszereket, az apróra kockázott paradicsomot és fedő alatt pároltam, míg a paradicsom szétfőtt. Ekkor került bele a krumpli, puhulásig, majd a csíkokra vágott spenót. Ezzel már csak addig pároltam, míg a spenót kicsit összeesett..
Az előző nap készült panír került rá.
Egy személyes adag.
Spenótos-krumplis bádzsi
2007.10.01. 10:01 | Cserke | Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://eteto.blog.hu/api/trackback/id/tr76181913
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Erről beszélgetünk..