Erről beszélgetünk..

Címszavakban

7titok (1) 8.osztály (1) 9.osztály (1) abszurd (1) abszurdisztán (1) agar agar (1) ajánló (1) ajotanár (1) akebia (1) alma (4) almaszalámi (1) amaretti (1) apró (4) ausztria (6) a jó háziasszony (1) bab (1) babapiskóta (2) babér (1) bacon (1) balzsamecet (2) banán (1) baracklekvár (1) bazsalikom (5) bemutatkozom rólam (2) biriyani (1) birsalmasajt (1) birshab (1) birsszósz (1) bögrés (1) bolo do caco (1) bor (2) boros (6) bőrös karaj (1) boros mascarponekrém (1) borsó (2) borsos (1) briós (1) brokkoli (2) buci (2) búcsúposzt (1) burma (1) camembert (1) carum (1) cayenne bors (1) cékla (1) charlotte (1) citromos (7) citromos kakukkfű (1) citromos muffin (1) cobbler (2) császármorzsa (1) csicseriborsós (1) csigavész (1) csili (7) csilis mascarpone (1) csípős (3) csirke (14) csirkehúsgombóc (1) csokicsepp (2) csokis (4) csokiszósz (1) csokiszuflé (1) cukkini (5) culinaris (1) curry (3) dagasztás nélkül (2) dahl (1) darányi gólyák (1) desszert (1) dió (5) dionysos tavernája (1) diós (3) dödölle (1) dödölleszerű (1) édes (51) édesburgonya (1) édes felfújt (1) édes savanyú (1) égetett tészta (1) egres (1) egresleves (1) egytál (6) élesztő (1) eperszirup (1) epres (7) eseménynaptár (1) éttermi szemle (2) fagyis (3) fahéj (2) falatka (2) fatayir (1) fehércsoki (2) fehérrépa (1) fekete kömény (1) felfújt (2) feltét (1) fenyőmag (1) feta (1) film (1) fodroskel (1) fokhagymás (17) foto (2) fotó (1) főzelék (1) főzőtanfolyam (3) füstöltsonka (1) fűszeres (16) galuska (1) garam masala (1) gasztróciki (1) gasztro darwin díj (1) gersli (1) gé beszél (1) gofri (2) goldenblog (1) gombás (4) gombaszóst (1) gombaszósz (1) gombóc (1) google (1) gőzgombóc (1) gratin (1) grill (2) grillpác (1) grízes tészta (1) gyömbér (9) gyors (50) gyümölcsös (11) habcsók (1) hagyma (21) hajrá csokibolt (1) hal (1) hamburger (1) hír (1) hírek (1) hülyeség (1) hús (15) húsgombóc (2) i. m. (1) indiai (4) indiai sajt (1) internet (1) írták munkáim (1) írták munkáim fotóim emlékezések (1) iskola (1) ital (1) joghurt (1) joghurtos (9) kakaó (2) kakaóbab (1) kakaós (2) kakukkfű (8) kalács (3) karácsony (1) karácsonyiasztalrais (1) karaj (2) karamella (2) kardamom (1) kasnudeln (2) kecskesajt (1) keksz (4) kelt (18) kelt gombóc (1) kenyér (3) kenyércalzone (1) képviselőfánk (2) kérdezős hógolyós (9) keresőkifejezések (1) kert (8) kertfotó (3) kivis (1) knédligombóc (1) kókusz (1) kókuszos (4) kókusztej (1) kolbász (1) költözés (1) kömény (1) koncert (1) konyhadizájn (3) könyv (6) köret (10) koriander (4) koriandergyömbér (1) körtés (1) kosárka (1) közösblog (1) krém (3) krumpli (2) krumplifánk (1) krumplis (14) kukoricás (1) különleges zöldségek (1) kurkuma (3) kuszkusz (1) kutya (4) légballon (2) lencse (3) levelestészta (2) levélzöldség (1) leves (12) levesbetét (2) lovagi torna (9) madáretető (1) madeira (3) majoranna (3) mákos (6) málna (3) málnás (1) mandula (5) mangó (1) mango lassi (1) marcipán (3) marha (2) mascarpone (7) mazsola (1) mcferrin (1) meggyes (4) meggyes roló (1) méz (3) mézesházikó (1) mézes alma (2) miegymás (6) mizuna (1) molnárka (1) mosogatógép (1) mozzarella (1) mücver (1) muffin (3) mustár (2) mustármag (3) műzlikeksz (1) naan kenyér (1) namenia (1) napraforgós (1) narancs (1) narancshéj (2) narancshéjas sós (1) narancslé (1) narancsvirágvíz (1) nektarin (1) nemrecept (1) nudli (1) oregano (1) őszibarack (1) őszinte (1) ötperceskenyérke (1) padlizsán (5) pakora (1) palacsinta (1) panírsajt (1) papírbansült (1) paprika (1) paradicsom (7) paradicsomos raita (1) paradicsompüré (1) paradicsomszósz (3) parmezán (2) partifalat (1) pasztinák (1) patisszon (1) pecsenye (1) péksütemény (3) perec (1) pie (1) piláf (1) piramissüti (1) piskóta (1) pite (1) poharas krém (7) polenta (1) pórés (1) pörkölt (1) portulák (2) program (1) programajánló (1) programok (1) programozás (1) puding (1) pulyka (4) pylones (1) rebarbarás (1) réteskosár (1) ribizli (1) ricotta (1) rizotto (1) rizs (4) római kömény (7) rozmaring (2) rózsa (1) rózsatorta (2) rózsavíz (1) rumtopf (1) sajt (1) sajtfelfújt (1) sajtos (5) saláta (2) saltimbocca (1) sárgabarack (2) sárgarépa (6) show (1) sma (1) smoothie (1) sonkás (3) sör (2) sörkori (1) sörösdobozon (1) sörzsemle (1) sós (15) spárga (2) spenót (4) sült (8) sült eperbefőtt (1) sült zöldség (1) sütés nélkül (1) süti (36) sütőpor (6) szalonna (1) szárított paradicsom (2) szárzeller (1) szeder (2) szegfűbors (1) szegfűszeg (1) szenny (1) szezámmag (2) szilva (2) szilvalekvár (2) szódabikarbóna (1) szójaszósz (1) szolgálati (1) szövegláda (70) szülinapajándék (1) szűzpecsenye (1) tarja (1) tárkony (2) tatsoi (1) tej (4) tejföl (1) tejszín (18) tészta (10) tésztasaláta (1) tiramisu (1) tojás (5) tojásfehérje (1) tökmag (1) tökmagolaj (1) töltött (3) töltött tekercs (1) tönkölybúza (1) tönkölyliszt (1) torta (3) tortilla (1) túrós (11) tűzdelt (1) tv (1) újhagyma (1) utazós (4) vaddisznó (2) vajas (2) vajastészta (1) vajas fánk (1) vaníliakrémes (4) vaníliapuding (2) vargánya (1) vega (8) vers (6) veszíts el egy könyvet (2) vkf (12) vkf.iii. (1) vkf.iv. (1) vkf.vi. (1) vkf16 (1) vkf18. (2) vkf20 (1) vkf5. (1) vkf9 (1) vkf 13 (1) vkf 14. (1) vkf viii (1) vkf x. (1) vkf xi. (1) vörösbor (2) vörösboros (1) vörösboros meggyszósz (1) vöröslencse (2) zabpehely (2) zagyvaság (1) zakuszkatanya (1) zöldséges (27) zsálya (1) zsömle (1) ¤ (1) ¤barátság¤ (1)
Creative Commons License
KÉRDEZZ MEG, MIELŐTT FELHASZNÁLNÁD, TOVÁBBADNÁD....

Édes-savanyú

2007.10.09. 09:04 | Cserke | 14 komment

Ezzel a dologgal vigyáznom kell. Múltkor, mire az ebéd teljesen elkészült, a hagymából már alig maradt valami. Egyszerűen imádom, a hagymát eleve, ráadásul ez pikáns, az ízesítők közös harmóniában muzsikálnak, lágy, de a belseje cseppet roppanós, nem tolakodó, egyszóval tökéletes. Köretnek sültekhez, salátának, szendvicsre, vendégváró falatnak, vagy akár csak így magában, főzés közben szórakozottan szedegetve a tálból.
Melegen és hidegen .


Édes-savanyú hagyma

1/2 kg lilahagyma
2 kanál magos mustár (nekem pannonhalmi van most, nagyon finom)
2 ek. balzsamecet (a recept vörösborecetet ír)
2 ek. méz
2 ek. olívaolaj

A hagymát úgy kell megtisztítani, hogy az alsó részét nem vágjuk le teljesen, így nem esik szét a feldarabolásnál. Nekem elég aprók voltak itthon, úgyhogy a nagyobbakat negyedeltem, kisebbeket feleztem, ha nagyobbakat használunk, érdemes legalább hatfelé vágni. Az ízesítőket elegyítettem, a tűzálló tálba lerakott hagymákat megkentem, a maradékot ráöntöttem. Fóliával lefedve 20 percet sült 200 fokon, aztán fedő nélkül még 15 percet.






























(Nélkülözhetetlen vegetariánus szakácskönyv)

A bejegyzés trackback címe:

https://eteto.blog.hu/api/trackback/id/tr84189782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dalit · http://dalit.blog.hu/ 2007.10.09. 11:07:05

Hát ez az én receptem. Alig várom, hogy megcsináljam.

Cserke 2007.10.09. 21:26:49

Hajrá, tényleg jó!!

loren · http://lorien.blog.hu 2007.10.10. 07:11:53

Jót mosolyogtam :) Amíg várok a blog betöltésére, rendszerint már régen megjelenik a mottó, amelyet általában elolvasok, közben eltűnődik rajta, hogy miért is választottad ezt. De most aztán az első bekezdés már igazán ennek a szellemében indul :)

Cserke 2007.10.10. 08:09:24

Annyira egy helyes vagy, hogy még tűnődsz is a mottómon. Talán nem látod a mértékletet, ez késztet tűnődésre?? :))
Azért a hangsúly a "mindenki másnak kára nélkül"-ön van. Jó fej a lehetett ez a Spinoza.
Én viszont nem mosolyogtam tegnap este nálad a csukánál. Hosszasan sajnálkoztam a képek miatt, majd dicsértem a köretet, meg hogy a hal is biztos, erre elszállt az egész a fenébe. Úgyhogy elmentem aludni...

lorien · http://lorien.blog.hu 2007.10.10. 10:08:08

Ugyan kérem, merem én a mértékletet megkérdőjelezni, amikor írva vagyon? :)))

Ja és persze az egész pénteki pékmunkám dokumentációja is odaveszett, pedig sütöttem zsömlét, kenyeret, kalácsot, készült forró kakaó (vagy már inkább csokoládé?), ezt pedig fotó nélkül nincs értelme felrakni, mert nagyon hasonlóakról már írtam. És ami a legbosszantóbb, hogy most először direkte installációkat alkottam a fotó kedvéért. A lényeget azért leszűrtem a dologból, még nem jött el az én időm. Pedig már jöhetne :)

Ja, azt a krumplit most is elkészítheted, rendesen működik nem újkrumplival is! Spenót még van.

Pojgly 2007.10.10. 19:19:38

Jesszus de jól hangzik / néz ki... hát ez kell nekem! Holnap beszerzem a lilahagymát meg a magos mustárt! Csak nehogy a végén pünkt a hagyma maradjon le a nagy rohanásba'... :)

Cserke 2007.10.10. 21:59:29

Lorien, sajnálom, állati méreg lehet, főleg így, hogy dolgoztál vele egy csomót. Meg azért is meg nem tudom így megnézni. Azért ne add fel, csak mostmár mentsd a gépre rögtön.
Spenótos krumpli gondolata erősen érik.

Pojglykám, tényleg nehogy úgy járj, mint a padlizsánnál.
És legközelebb szólok, jó??

lorien · http://lorien.blog.hu 2007.10.10. 23:05:17

Nem olyan egyszerű a helyzet, mert itthon csak a notebukk van, azon meg közel 0 a szabad hely, és nem is szeretek vele képet vágni, így be kell vinnem az irodai gépemre. Mind1, ez van, egyszer fenn, egyszer lenn, tudomásul kell venni :)

Kíváncsi leszek, mit okoskodsz ki spenótos krumpli ügyben, valami azt súgja, hogy nem egyszerűen csak reprodukálod :)

Cserke 2007.10.11. 08:00:17

Pendrive? Otthon felrakod a mobilgép segítségével, és már viheted is a melóba.

Jó lesz az nekem úgy, ahogy kitaláltad, nincs azon mit javítani:))

melange 2007.11.05. 00:24:33

Már régóta szemezek ezzel a csodával, de ma végre elkészült köretként a sóban sült csirkéhez. A vendégeink imádták!

Cserke 2007.11.05. 08:09:01

Örülök, Melange:)

Merci · http://receptfuzet.blogspot.com 2007.12.22. 12:56:40

Szia! A pannonhalmi magos mustárról lehetne valami bővebbet olvasni? Pl. mi a neve, hol kapható, ilyesmik. Kipróbálnám, de így rákeresve csak a te blogodat hozta fel a gugli :)

Cserke 2007.12.22. 13:12:12

Bio-Senf nach "alter Art", ez van az üvegre írva, a gyártó Labora s.r.o. Dobra Voda, Csehország...(www.novydur.cz)
Én Pannonhalmán vettem, ha most nem kérdezed, fel sem tűnik, honnan jött. Az van még németül ráírva (az egész cimke német), hogy a trappista szerzetesek eredeti receptje alapján készült.Mézes, fehérboros és nagyon finom.
Próbálj a neve után rákeresni, én máshol nem láttam ugyanilyet, de bioboltban hasonlót igen.

Merci · http://receptfuzet.blogspot.com 2007.12.22. 14:47:53

Köszi a gyors választ! Kicsit csalódott vagyok, azt hittem, hogy egy jó magyar mustárt találtál... Azért megnézem, kiváncsivá tettél.
Címkék: saláta hagyma köret édes savanyú
süti beállítások módosítása