Volt és van, aki a lila korszakát éli,-élte, én meg a gyömbéreset.
Még nem unom kicsit sem.
Még nem unom kicsit sem.
Gyömbéres csirkemell
(4 személyre)
személyenként 1 kisebb csirkemell
2 nagy hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk. reszelt gyömbér
1/4 kk. fahéj
2 csipet sáfrány
só
bors
olaj a sütéshez
a szószhoz:
1 tk. keményítő
1 dl. tejszín
A fűszereket és hagymákat aprítóban pépesre turmixoltam és a tálcára tett, megmosott csirkehúsra kentem.Folpackkal letakarva 2 órát állni hagytam, majd kb. 1/2 dl. olajon mind a két oldalát megpirítottam, aztán ráöntöttem 1 dl. vizet. Zöldség-vagy csirkelevessel jobb lenne, de az épp nem volt. Alapléről már ne is beszéljünk ilyen hajszás időszakban.
Kb. 10 perc párolás után kivettem a húst és a visszamaradó pecsenyeléhez hozzáöntöttem a tejszínt, amiben előtte feloldottam a keményítőt. Egyet forraltam rajta, hogy besűrűsödjön.
Köretként vadrizses párolt rizs, édesburgonya röszti és vajas sárgarépa került mellé.
Nagyon finom, különleges ízű lesz a hús, a fahéjat nem lehet lehet konkrétan kiérezni, úgyhogy az nyugodtan letagadható, amikor a család izgatottan érdeklődik, mitől ilyen finom.
Én letagadtam, ezért aztán a Legválogatósabb is rebbenetlenül, mi több, jó étvággyal megette.
Sőt, azt sem mondtam meg, hogy a sáfránytól sárga a hús, mert az is különböző bonyodalmakat vonhatott volna maga után. Megpirult sárgára, nahát.
Mit kell ennyit vacakolni mindennel, nem élelmiszerelemző laboratóriumban vagyunk.
(4 személyre)
személyenként 1 kisebb csirkemell
2 nagy hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk. reszelt gyömbér
1/4 kk. fahéj
2 csipet sáfrány
só
bors
olaj a sütéshez
a szószhoz:
1 tk. keményítő
1 dl. tejszín
A fűszereket és hagymákat aprítóban pépesre turmixoltam és a tálcára tett, megmosott csirkehúsra kentem.Folpackkal letakarva 2 órát állni hagytam, majd kb. 1/2 dl. olajon mind a két oldalát megpirítottam, aztán ráöntöttem 1 dl. vizet. Zöldség-vagy csirkelevessel jobb lenne, de az épp nem volt. Alapléről már ne is beszéljünk ilyen hajszás időszakban.
Kb. 10 perc párolás után kivettem a húst és a visszamaradó pecsenyeléhez hozzáöntöttem a tejszínt, amiben előtte feloldottam a keményítőt. Egyet forraltam rajta, hogy besűrűsödjön.
Köretként vadrizses párolt rizs, édesburgonya röszti és vajas sárgarépa került mellé.
Nagyon finom, különleges ízű lesz a hús, a fahéjat nem lehet lehet konkrétan kiérezni, úgyhogy az nyugodtan letagadható, amikor a család izgatottan érdeklődik, mitől ilyen finom.
Én letagadtam, ezért aztán a Legválogatósabb is rebbenetlenül, mi több, jó étvággyal megette.
Sőt, azt sem mondtam meg, hogy a sáfránytól sárga a hús, mert az is különböző bonyodalmakat vonhatott volna maga után. Megpirult sárgára, nahát.
Mit kell ennyit vacakolni mindennel, nem élelmiszerelemző laboratóriumban vagyunk.
Erről beszélgetünk..