Történelem. Római birodalom felemelkedése és bukása. Jó lenne a témazáróra ötöst kapni. Nero, aki felgyújtotta Rómát, közben meg nem is igaz. Meg vér tapadt a kezéhez. Tapadt. Ezt a hülyeséget.
A Kareszék kutyája is Néró.
Néró, Néró, hmm, tényleg!
Anya mikor sütsz megint Nérót, olyan régen volt?!"
Tényleg. Még a nyáron készült, egy jó meleg késő délutánon, és be is írtam, de nem lett valamiért publikus.
Lehet, hogy azért, mert "a bolti olyan jó kemény, meg a lekvárja is".
És akkor ezen felindultam kicsit, ezért maradt talán annyiban.
Hát, valóban nem volt olyan "jó kemény", mint a bolti, ellenben omlott, és a szép sárga, illatos baracklekvár is már csak emlék, egy üveg nem sok, annyi nincs belőle.
És gyöngyöt a disznók elé. Nagyon helyes kis disznó, de azért mégis.
És a memóriája...
Meg is mondtam, hogy nem sütök, mert nem lett olyan jó kemény, hát nem emlékszik?
Meg macerás.
De azért a receptje itt van.
Lehet, hogy azért, mert "a bolti olyan jó kemény, meg a lekvárja is".
És akkor ezen felindultam kicsit, ezért maradt talán annyiban.
Hát, valóban nem volt olyan "jó kemény", mint a bolti, ellenben omlott, és a szép sárga, illatos baracklekvár is már csak emlék, egy üveg nem sok, annyi nincs belőle.
És gyöngyöt a disznók elé. Nagyon helyes kis disznó, de azért mégis.
És a memóriája...
Meg is mondtam, hogy nem sütök, mert nem lett olyan jó kemény, hát nem emlékszik?
Meg macerás.
De azért a receptje itt van.
16 dkg puha vaj
12 dkg porcukor
20 dkg sima liszt
4 tojás sárgája
1 kk vaníliakivonat
1/2 citrom héja nagyon finomra reszelve
csipet só
baracklekvár
5 dkg étcsoki
2 dkg vaj
Vajat nagyon habosra keverni a cukorral, utána a tojással is, aztán mehet bele a többi.
Habzsákkal kis korongok sütőlapra, kb. 10 perc 180 fokon.
Habzsákkal kis korongok sütőlapra, kb. 10 perc 180 fokon.
Aztán kettesével lekvárral összeragasztani (ha jót akarsz, jó kemény boltival...) és zacskó csücskén vágott pici lyukból megcsorgatni a felolvasztott, vajjal kevert étcsokival.
Erről beszélgetünk..