Szerencsére ártalmatlan függések ezek, bár ha a Cointreaut nézzük...
Szóval az biztos, hogy besamellel megsütve nem szeretem a spárgát.
Így meg de.
Capunti tejszínes-citromos spárgával
2 szenvedélyes egyednek
25 dkg capunti tészta
25 dkg zöldspárga, tisztítva, darabolva
1 kanál vaj
5 kisebb ág felaprított citromos kakukkfű
1/2 citrom héja reszelve
5 dkg reszelt parmezán
1,5 dl tejszín
só
bors
A spárga hamarabb elkészül, mint a tészta, tehát tanácsos a tésztafőzéssel kezdeni.
Vajat felforrósítottam, beleraktam a darabolt spárgát, kakukkfüvet, sót, borsot, citromhéjat és fedő alatt 3 percig pároltam-sütöttem. Ennyi idő elég is volt, nagyon zsenge szálak voltak. Felöntöttem a tejszínnel, beleszórtam a parmezánt. 1-2 perc alatt besűrűsödött kissé, beletettem a közben kifőtt tésztát, azzal is kissé összemelegítettem és mehetett a tálra.
Kevés friss kakukkfűvel is megszórtam. Meg pirított fenyőmaggal.
Nagyon tetszik, hogy ilyen rövid ideig tartó hőhatásnál megmarad a spárga gyönyörű, üdezöld színe. Már csak ezért is kitartok a zöld változat mellett.
Aki meg ennél sokkal többre vágyik, tekintse meg Tintaleves Eszter spárgagyűjteményét.
Egyébként meg mostanában anyai gondjaim lesznek, ami sokkal fontosabb holmi étkeknél. Hogy fogunk így drukkolni?
Nem tudna valaki odahatni, hogy a Ronaldinho mégis a Barcában maradjon? Egy kis pénzzel esetleg, vagy elintézni, hogy inkább az edzőt küldjék el?
Köszönöm.
Erről beszélgetünk..