Bezzeg amikor a mélyhűtőt leolvasztani-takarítani kell, akkor nem ilyen tevékenyek...
Ez a fajta serkenés viszont rögtön ismét működésbe lép amikor a sütőből kezdenek az illatok szállongani. Ez egy ilyen szelektív szorgalom, vagy mi.
kell hozzá
18 dkg vaj
15 dkg cukor
3 tojás
15 dkg liszt
8 dkg darált mandula (héj nélkül)
1 tk sütőpor
15 dkg amaretti durvára törve
20 dkg málna
Szokásos ügymenet, vajat habosra kevertem a cukorral, aztán a tojásokkal, aztán a sütőporos lisztet és a mandulát is beledolgoztam.
A recept 20 cm-es kapcsos formát ajánl hozzá, de miután úgyis annyira eltértem a recepttől is, akkor már teljesen mindegy volt és a kis gyümölcstorta-formákat vajaztam-liszteztem. Mindegyiket félig töltöttem, rájuk szórtam a fele kekszet és fele málnát. Utána a tészta másik felét. Ezzel a 6 db kis forma meg is telt, már láttam magam előtt, ahogy szépen kifolyik a fele tészta sülés közben, de végül nem történt semmi baj.
Ekkor jött a többi amaretti és a megmaradt málna fele, mindegyiknek a tetejére, kicsit belenyomkodva.
A recept szerint 55-60 perc a nagy formában a sütés ideje, így viszont csak 25 perc kellett.
Jó mert nem kell sokat pepecselni, nagyon finom volt melegen és hidegen is, tejszínhabbal és a maradék málnával.
"Ha szerencsénk van és marad belőle, ez a csodálatosan zamatos torta fantasztikus lesz a másnapi reggeli kávé mellé."
Na ez az, ami nem derült ki. De én hiszek nekik.
Szerintem eperrel és ribizlivel is jó lehet.
És sütöttem rózsatortát megint, kétszer is és még mindig olyan jó.
(Az amarettis a 101 csábító desszertből, a mennyiségek átalakításával.)
Erről beszélgetünk..