Erről beszélgetünk..

Címszavakban

7titok (1) 8.osztály (1) 9.osztály (1) abszurd (1) abszurdisztán (1) agar agar (1) ajánló (1) ajotanár (1) akebia (1) alma (4) almaszalámi (1) amaretti (1) apró (4) ausztria (6) a jó háziasszony (1) bab (1) babapiskóta (2) babér (1) bacon (1) balzsamecet (2) banán (1) baracklekvár (1) bazsalikom (5) bemutatkozom rólam (2) biriyani (1) birsalmasajt (1) birshab (1) birsszósz (1) bögrés (1) bolo do caco (1) bor (2) boros (6) bőrös karaj (1) boros mascarponekrém (1) borsó (2) borsos (1) briós (1) brokkoli (2) buci (2) búcsúposzt (1) burma (1) camembert (1) carum (1) cayenne bors (1) cékla (1) charlotte (1) citromos (7) citromos kakukkfű (1) citromos muffin (1) cobbler (2) császármorzsa (1) csicseriborsós (1) csigavész (1) csili (7) csilis mascarpone (1) csípős (3) csirke (14) csirkehúsgombóc (1) csokicsepp (2) csokis (4) csokiszósz (1) csokiszuflé (1) cukkini (5) culinaris (1) curry (3) dagasztás nélkül (2) dahl (1) darányi gólyák (1) desszert (1) dió (5) dionysos tavernája (1) diós (3) dödölle (1) dödölleszerű (1) édes (51) édesburgonya (1) édes felfújt (1) édes savanyú (1) égetett tészta (1) egres (1) egresleves (1) egytál (6) élesztő (1) eperszirup (1) epres (7) eseménynaptár (1) éttermi szemle (2) fagyis (3) fahéj (2) falatka (2) fatayir (1) fehércsoki (2) fehérrépa (1) fekete kömény (1) felfújt (2) feltét (1) fenyőmag (1) feta (1) film (1) fodroskel (1) fokhagymás (17) foto (2) fotó (1) főzelék (1) főzőtanfolyam (3) füstöltsonka (1) fűszeres (16) galuska (1) garam masala (1) gasztróciki (1) gasztro darwin díj (1) gersli (1) gé beszél (1) gofri (2) goldenblog (1) gombás (4) gombaszóst (1) gombaszósz (1) gombóc (1) google (1) gőzgombóc (1) gratin (1) grill (2) grillpác (1) grízes tészta (1) gyömbér (9) gyors (50) gyümölcsös (11) habcsók (1) hagyma (21) hajrá csokibolt (1) hal (1) hamburger (1) hír (1) hírek (1) hülyeség (1) hús (15) húsgombóc (2) i. m. (1) indiai (4) indiai sajt (1) internet (1) írták munkáim (1) írták munkáim fotóim emlékezések (1) iskola (1) ital (1) joghurt (1) joghurtos (9) kakaó (2) kakaóbab (1) kakaós (2) kakukkfű (8) kalács (3) karácsony (1) karácsonyiasztalrais (1) karaj (2) karamella (2) kardamom (1) kasnudeln (2) kecskesajt (1) keksz (4) kelt (18) kelt gombóc (1) kenyér (3) kenyércalzone (1) képviselőfánk (2) kérdezős hógolyós (9) keresőkifejezések (1) kert (8) kertfotó (3) kivis (1) knédligombóc (1) kókusz (1) kókuszos (4) kókusztej (1) kolbász (1) költözés (1) kömény (1) koncert (1) konyhadizájn (3) könyv (6) köret (10) koriander (4) koriandergyömbér (1) körtés (1) kosárka (1) közösblog (1) krém (3) krumpli (2) krumplifánk (1) krumplis (14) kukoricás (1) különleges zöldségek (1) kurkuma (3) kuszkusz (1) kutya (4) légballon (2) lencse (3) levelestészta (2) levélzöldség (1) leves (12) levesbetét (2) lovagi torna (9) madáretető (1) madeira (3) majoranna (3) mákos (6) málna (3) málnás (1) mandula (5) mangó (1) mango lassi (1) marcipán (3) marha (2) mascarpone (7) mazsola (1) mcferrin (1) meggyes (4) meggyes roló (1) méz (3) mézesházikó (1) mézes alma (2) miegymás (6) mizuna (1) molnárka (1) mosogatógép (1) mozzarella (1) mücver (1) muffin (3) mustár (2) mustármag (3) műzlikeksz (1) naan kenyér (1) namenia (1) napraforgós (1) narancs (1) narancshéj (2) narancshéjas sós (1) narancslé (1) narancsvirágvíz (1) nektarin (1) nemrecept (1) nudli (1) oregano (1) őszibarack (1) őszinte (1) ötperceskenyérke (1) padlizsán (5) pakora (1) palacsinta (1) panírsajt (1) papírbansült (1) paprika (1) paradicsom (7) paradicsomos raita (1) paradicsompüré (1) paradicsomszósz (3) parmezán (2) partifalat (1) pasztinák (1) patisszon (1) pecsenye (1) péksütemény (3) perec (1) pie (1) piláf (1) piramissüti (1) piskóta (1) pite (1) poharas krém (7) polenta (1) pórés (1) pörkölt (1) portulák (2) program (1) programajánló (1) programok (1) programozás (1) puding (1) pulyka (4) pylones (1) rebarbarás (1) réteskosár (1) ribizli (1) ricotta (1) rizotto (1) rizs (4) római kömény (7) rozmaring (2) rózsa (1) rózsatorta (2) rózsavíz (1) rumtopf (1) sajt (1) sajtfelfújt (1) sajtos (5) saláta (2) saltimbocca (1) sárgabarack (2) sárgarépa (6) show (1) sma (1) smoothie (1) sonkás (3) sör (2) sörkori (1) sörösdobozon (1) sörzsemle (1) sós (15) spárga (2) spenót (4) sült (8) sült eperbefőtt (1) sült zöldség (1) sütés nélkül (1) süti (36) sütőpor (6) szalonna (1) szárított paradicsom (2) szárzeller (1) szeder (2) szegfűbors (1) szegfűszeg (1) szenny (1) szezámmag (2) szilva (2) szilvalekvár (2) szódabikarbóna (1) szójaszósz (1) szolgálati (1) szövegláda (70) szülinapajándék (1) szűzpecsenye (1) tarja (1) tárkony (2) tatsoi (1) tej (4) tejföl (1) tejszín (18) tészta (10) tésztasaláta (1) tiramisu (1) tojás (5) tojásfehérje (1) tökmag (1) tökmagolaj (1) töltött (3) töltött tekercs (1) tönkölybúza (1) tönkölyliszt (1) torta (3) tortilla (1) túrós (11) tűzdelt (1) tv (1) újhagyma (1) utazós (4) vaddisznó (2) vajas (2) vajastészta (1) vajas fánk (1) vaníliakrémes (4) vaníliapuding (2) vargánya (1) vega (8) vers (6) veszíts el egy könyvet (2) vkf (12) vkf.iii. (1) vkf.iv. (1) vkf.vi. (1) vkf16 (1) vkf18. (2) vkf20 (1) vkf5. (1) vkf9 (1) vkf 13 (1) vkf 14. (1) vkf viii (1) vkf x. (1) vkf xi. (1) vörösbor (2) vörösboros (1) vörösboros meggyszósz (1) vöröslencse (2) zabpehely (2) zagyvaság (1) zakuszkatanya (1) zöldséges (27) zsálya (1) zsömle (1) ¤ (1) ¤barátság¤ (1)
Creative Commons License
KÉRDEZZ MEG, MIELŐTT FELHASZNÁLNÁD, TOVÁBBADNÁD....

Papíros

2008.09.01. 09:11 | Cserke | 17 komment

 

 

Személyenként egy nagyobb ív sütőpapír, hal, csirke, vagy egyéb hús, só, bors, itt citromos kakukkfű és snidling, vagy más, kedvünkre való fűszerszám, kevés olaj és vaj.
Durvára vágott mandula és pisztácia.
Sütő.
(Kell hozzá egy nylonkesztyű is, amivel a halat megfogjuk.)

Csibét átsütjük épphogy vajon, mert örökösen a szalmonella lebeg a szemünk előtt, veszélyforrásként.
Aztán a papírokat kettéhajtjuk, félkört vágunk, mert a nagy csücskök csak útban lennének.
Alsó felét olajozzuk, erre fektetjük gyengéden a húsokat (a halat kesztyűs kézzel), fűszert hintünk rá, egyéb ízesítőanyagot. A papír széleit szépen csinosan behajtogatjuk az egyik csücsökből kiindulva, lehetőleg kétszer, hogy biztosan zárjon.


230 fokon úgy 10-15 perc, függően az adagok mennyiségétől.
De mire a papír megpirul, a beltartalom is optimális állagot és ízt nyer.

Persze nem fél disznót, birkát vagy ökröt sütünk ezen a módon, hanem decens vékony szeleteket, lehetőleg valami zsengébb felhozatalból.
Jelen esetben ez csibemell és afrikai harcsaszeletkék.

 

 

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://eteto.blog.hu/api/trackback/id/tr48642332

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Echar un vistazo a este sitio web 2017.11.20. 10:26:04

Minden idők legszebb Oscar-ruhái - Stíler blog

Trackback: Echar un vistazo a este sitio web 2017.11.20. 10:26:04

Minden idők legszebb Oscar-ruhái - Stíler blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chilii · http://chilii.blogter.hu 2008.09.01. 10:01:42

én a csibéset kérném ebédre! :)

Beatbull · http://kiserletikonyha.blogspot.com 2008.09.01. 10:33:10

Szuperjó finom szaftosra sülnek így a húsok "en papillote" ;) Miért is kell a halhoz kesztyű? Én szeretem meztelen kézzel is fogdosni ;)

Piroska 2008.09.01. 10:33:13

Jaaaaaaaaaaj! Nekem jó lesz tízóraira is!!!!:-)

Cserke 2008.09.01. 11:51:23

Chilii, rendben, egy csibe rendel:)

Beatbull, így vannak azok a szegénykék ezzel, akiknek az apjuk állandóan halat fogott,, ezért aztán kiskorukban halat ettek hallal. Egészen addig, míg a már a szaguktól is rosszul nem lettek...

Rendben Pirosom, Neked jár tízóraira is. Aki kettő helyett eszik, annak lehet:)

Beatbull · http://kiserletikonyha.blogspot.com 2008.09.01. 13:02:41

Micsoda sanyarú gyermekkor ;) Ha a halnak szaga van, akkor az már nem jó jel.

Cserke 2008.09.01. 14:37:03

Ugye, én is sajnálom magam.

Szinte mindennek van szaga. Sajnálatos módon (vagy szerencsére) az átlagosnál sokkal jobb szaglásom van, ezért aztán kevés dolgot érzek szagtalannak.
A halnak meg aztán főleg van szaga, olyan halszaga van őneki, a frissnek is.
Ezt az is jól érzi, aki nem ilyen vizslaorrú, pl. ha kimegy a halpiacra:)

Beatbull · http://kiserletikonyha.blogspot.com 2008.09.01. 15:17:30

Egyik ismerősöm a világ legnagyobb halpiacán járt Tokióban, s elmondása szerint nagyon enyhe halszag volt csak, pedig még a rengetegnél is több hal között járkált - azaz a helyesen tárolt/szálított friss halnak nincsen szaga ;) Én sem szoktam halszagot érezni, amikor az itteni piacon vett hallal dolgozom - pedig az biztos, hogy már 1-2 napja be van vákuumozva (igaz 0-1°C-os hőmérsékleten, ami ideális a halnak).

Ismerősöm halpiaci beszámolóját ld. itt: fope99.blogspot.com/2006/12/bejglit-es-halaszlet-de-szivesen-ennek.html

PartizánOrsi 2008.09.01. 15:21:21

Valami papírosat már én is akartam sütni, ezek szerint érdemes.
De mikor fogok már megtanulni rendesen fényképezni, hogy nekem is ilyen szép képeim legyenek? Tiszta szégyen a jó kis gépemmel olyan pocsék képeket csinálni. Elolvastam a múltkor Beatbull kommentjeit a saját blogján, de semmit se értettem belöle... Bele kell ásnom magam a témába, különben még a leendö gyerek elsö képeit is el fogom rontani :-)

Cserke 2008.09.01. 16:50:23

Beatbull, a frissen kifogott halnak is érzem a halszagát, pedig annál frisebb nemigen van:)
HIdd el, szaglás kérdése. De nem is érdemes erről vitázni, hiszen egyéni érzékenységen múlik.

Orsi, tényleg jó a papíros, a rendes fényképezés elsajátítása meg nekem is nagy vágyam. Az, hogy értettem múltkor, miről van szó, annak köszönhető, hogy pont előtte olvastam arról a témáról elég részletesen.
De ha a gyerekképek minősége ezen múlik, feltétlenül húzz bele!!

Beatbull · http://kiserletikonyha.blogspot.com 2008.09.01. 17:06:41

Ok, hát haa friss hal is büdös, akkor biztos büdös tóból fogták :D
Ez az érzékenység amúgy előnyös is lehet, pl. ha meg kell szagolni, hogy valami romlott-e (ld. Ratatouille című film) ;)

Cserke 2008.09.01. 18:39:56

:D
Vannak kellemetlen részei, de azért nem bánom, mert a jó illatok is intenzívebbek. Pl. a csokiilat;)

Pojgly 2008.09.01. 21:43:46

ööööööööö.... elakadtam az origamival... mi van a félkör csücskével, ahonnan kezdjük, hogy a széleit kétszer? Jó, mondjuk csibém sincs itthon :)
Majd korrepetálj lécci, amikor átjössz a coblerrel, t'od!

Cserke 2008.09.02. 11:55:11

Pojlykám, úgy megvan, ha azt mondom, kettéhajtom és félkört vágok a papírból? Így könnyebb behajtogatni, ami meg úgy van, hogy elkezdem at egyik végén a vágott oldalnak, szépen folyamatosan hajtogatom a papírt, majd a másik végétől még egyszer. Így egy félkör alakú tasak az eredmény, amiben benne lapul a matéria.
Ha így sem, majd este elbábolom.

cicó · http://rakom.freeblog.hu 2008.09.13. 17:47:02

Én mélységesen megértem ezt a kesztyű dolgot, hal hozzánk semmilyen formában be nem teszi a lábát :) Nylonbugyiban se :)

Cserke 2008.09.15. 19:50:56

Rokon lélek:)
De ugye, mit meg nem az ember...

Viki 2008.10.07. 23:11:03

Én ezt úgy szoktam, hogy a csap alatt bevizezem a papírt és kicsavarom, így könnyebb vele dolgozni, és nem ég meg olyan könnyen. Egész csirkét is szoktam így sütni.
Gyakorlatilag olyan lesz, mint egy sütőzacskó.

Cserke 2008.10.07. 23:37:04

Viki, ez jó ötlet, köszi.
Főleg, ha tovább kell sütni, mert ez elég hamar elkészül.
Következő alkalommal kipróbálom majd.

Cicó, persze azt akartam írni, hogy mit meg nem tesz az ember.
Meg hogy poharas tejszín...
Valamit szednem kellene íráshiba ellen.
Címkék: csirke hal hús gyors sült papírbansült