Erről beszélgetünk..

Címszavakban

7titok (1) 8.osztály (1) 9.osztály (1) abszurd (1) abszurdisztán (1) agar agar (1) ajánló (1) ajotanár (1) akebia (1) alma (4) almaszalámi (1) amaretti (1) apró (4) ausztria (6) a jó háziasszony (1) bab (1) babapiskóta (2) babér (1) bacon (1) balzsamecet (2) banán (1) baracklekvár (1) bazsalikom (5) bemutatkozom rólam (2) biriyani (1) birsalmasajt (1) birshab (1) birsszósz (1) bögrés (1) bolo do caco (1) bor (2) boros (6) bőrös karaj (1) boros mascarponekrém (1) borsó (2) borsos (1) briós (1) brokkoli (2) buci (2) búcsúposzt (1) burma (1) camembert (1) carum (1) cayenne bors (1) cékla (1) charlotte (1) citromos (7) citromos kakukkfű (1) citromos muffin (1) cobbler (2) császármorzsa (1) csicseriborsós (1) csigavész (1) csili (7) csilis mascarpone (1) csípős (3) csirke (14) csirkehúsgombóc (1) csokicsepp (2) csokis (4) csokiszósz (1) csokiszuflé (1) cukkini (5) culinaris (1) curry (3) dagasztás nélkül (2) dahl (1) darányi gólyák (1) desszert (1) dió (5) dionysos tavernája (1) diós (3) dödölle (1) dödölleszerű (1) édes (51) édesburgonya (1) édes felfújt (1) édes savanyú (1) égetett tészta (1) egres (1) egresleves (1) egytál (6) élesztő (1) eperszirup (1) epres (7) eseménynaptár (1) éttermi szemle (2) fagyis (3) fahéj (2) falatka (2) fatayir (1) fehércsoki (2) fehérrépa (1) fekete kömény (1) felfújt (2) feltét (1) fenyőmag (1) feta (1) film (1) fodroskel (1) fokhagymás (17) foto (2) fotó (1) főzelék (1) főzőtanfolyam (3) füstöltsonka (1) fűszeres (16) galuska (1) garam masala (1) gasztróciki (1) gasztro darwin díj (1) gersli (1) gé beszél (1) gofri (2) goldenblog (1) gombás (4) gombaszóst (1) gombaszósz (1) gombóc (1) google (1) gőzgombóc (1) gratin (1) grill (2) grillpác (1) grízes tészta (1) gyömbér (9) gyors (50) gyümölcsös (11) habcsók (1) hagyma (21) hajrá csokibolt (1) hal (1) hamburger (1) hír (1) hírek (1) hülyeség (1) hús (15) húsgombóc (2) i. m. (1) indiai (4) indiai sajt (1) internet (1) írták munkáim (1) írták munkáim fotóim emlékezések (1) iskola (1) ital (1) joghurt (1) joghurtos (9) kakaó (2) kakaóbab (1) kakaós (2) kakukkfű (8) kalács (3) karácsony (1) karácsonyiasztalrais (1) karaj (2) karamella (2) kardamom (1) kasnudeln (2) kecskesajt (1) keksz (4) kelt (18) kelt gombóc (1) kenyér (3) kenyércalzone (1) képviselőfánk (2) kérdezős hógolyós (9) keresőkifejezések (1) kert (8) kertfotó (3) kivis (1) knédligombóc (1) kókusz (1) kókuszos (4) kókusztej (1) kolbász (1) költözés (1) kömény (1) koncert (1) konyhadizájn (3) könyv (6) köret (10) koriander (4) koriandergyömbér (1) körtés (1) kosárka (1) közösblog (1) krém (3) krumpli (2) krumplifánk (1) krumplis (14) kukoricás (1) különleges zöldségek (1) kurkuma (3) kuszkusz (1) kutya (4) légballon (2) lencse (3) levelestészta (2) levélzöldség (1) leves (12) levesbetét (2) lovagi torna (9) madáretető (1) madeira (3) majoranna (3) mákos (6) málna (3) málnás (1) mandula (5) mangó (1) mango lassi (1) marcipán (3) marha (2) mascarpone (7) mazsola (1) mcferrin (1) meggyes (4) meggyes roló (1) méz (3) mézesházikó (1) mézes alma (2) miegymás (6) mizuna (1) molnárka (1) mosogatógép (1) mozzarella (1) mücver (1) muffin (3) mustár (2) mustármag (3) műzlikeksz (1) naan kenyér (1) namenia (1) napraforgós (1) narancs (1) narancshéj (2) narancshéjas sós (1) narancslé (1) narancsvirágvíz (1) nektarin (1) nemrecept (1) nudli (1) oregano (1) őszibarack (1) őszinte (1) ötperceskenyérke (1) padlizsán (5) pakora (1) palacsinta (1) panírsajt (1) papírbansült (1) paprika (1) paradicsom (7) paradicsomos raita (1) paradicsompüré (1) paradicsomszósz (3) parmezán (2) partifalat (1) pasztinák (1) patisszon (1) pecsenye (1) péksütemény (3) perec (1) pie (1) piláf (1) piramissüti (1) piskóta (1) pite (1) poharas krém (7) polenta (1) pórés (1) pörkölt (1) portulák (2) program (1) programajánló (1) programok (1) programozás (1) puding (1) pulyka (4) pylones (1) rebarbarás (1) réteskosár (1) ribizli (1) ricotta (1) rizotto (1) rizs (4) római kömény (7) rozmaring (2) rózsa (1) rózsatorta (2) rózsavíz (1) rumtopf (1) sajt (1) sajtfelfújt (1) sajtos (5) saláta (2) saltimbocca (1) sárgabarack (2) sárgarépa (6) show (1) sma (1) smoothie (1) sonkás (3) sör (2) sörkori (1) sörösdobozon (1) sörzsemle (1) sós (15) spárga (2) spenót (4) sült (8) sült eperbefőtt (1) sült zöldség (1) sütés nélkül (1) süti (36) sütőpor (6) szalonna (1) szárított paradicsom (2) szárzeller (1) szeder (2) szegfűbors (1) szegfűszeg (1) szenny (1) szezámmag (2) szilva (2) szilvalekvár (2) szódabikarbóna (1) szójaszósz (1) szolgálati (1) szövegláda (70) szülinapajándék (1) szűzpecsenye (1) tarja (1) tárkony (2) tatsoi (1) tej (4) tejföl (1) tejszín (18) tészta (10) tésztasaláta (1) tiramisu (1) tojás (5) tojásfehérje (1) tökmag (1) tökmagolaj (1) töltött (3) töltött tekercs (1) tönkölybúza (1) tönkölyliszt (1) torta (3) tortilla (1) túrós (11) tűzdelt (1) tv (1) újhagyma (1) utazós (4) vaddisznó (2) vajas (2) vajastészta (1) vajas fánk (1) vaníliakrémes (4) vaníliapuding (2) vargánya (1) vega (8) vers (6) veszíts el egy könyvet (2) vkf (12) vkf.iii. (1) vkf.iv. (1) vkf.vi. (1) vkf16 (1) vkf18. (2) vkf20 (1) vkf5. (1) vkf9 (1) vkf 13 (1) vkf 14. (1) vkf viii (1) vkf x. (1) vkf xi. (1) vörösbor (2) vörösboros (1) vörösboros meggyszósz (1) vöröslencse (2) zabpehely (2) zagyvaság (1) zakuszkatanya (1) zöldséges (27) zsálya (1) zsömle (1) ¤ (1) ¤barátság¤ (1)
Creative Commons License
KÉRDEZZ MEG, MIELŐTT FELHASZNÁLNÁD, TOVÁBBADNÁD....

Malaca volt

2008.10.03. 10:57 | Cserke | 9 komment

Méghozzá vad, abból is a karaj. A legegyszerűbb megoldást választottam, nagyon lassú tűzön, sütőben sült. Szerintem nem is jutott volna eszembe, hogy valamikor csináltam ilyet, ha Lorien nem írja be azt a jó kis konfitált dolgot, így viszont találtam a képek közt egy lecsókrémeset is. Szintén vadmalackarajból, hiába, akinek csak úgy hordják a vadmalackarajt, az megteheti.
És azt is felfedeztem (már megint, jé, micsoda meglepetés), hogy rengeteg dolog van, ami lefotózva vár a sorsára, tehát, mindannyiunk közös örömére mostantól egy darabig a receptekre szorítkozom, különben ott is maradnak.

 

Majorannás malackaraj

1 vadmalackaraj, csont nékül (vagy szelíd malac, vagy disznó, kinek mi van)
3 szál friss majoranna

bors
olaj
 

A húst bedörzsöltem sóval, borssal, 1 szál apróra vágott majorannával és felforrósított olajban körben megpirítottam, épphogy csak.
Aztán 90 fokon úgy 2 1/2 órát sült, további majoranna szálak társaságában. Jó lett, nem száradt ki, és még azért is nagyon jó ilyet csinálni, mert ugye nem kell vele semmit csinálni, miután bedobtuk a sütőbe.

Pecorinós polenta

7 dl víz
18 dkg kukoricadara, a finomabbikból

8 dkg pecorino

A vizet felforraltam, sóztam, utána jött a rabszolgamunka, addig küzdöttem a fakanállal, míg egészen sűrűre nem főtt. Akkor belekevertem a sajtot, olajozott vágólapra simítottam, olyan centi vastagra.
Ebből vágtam nagy karikákat, hogy legyen mit a malac mellé belapátolni.

Kakukkfüves rókagombamártás

20 dkg rókagomba
1 nagyobb hagyma finomra vágva
~1 1/2  dl száraz fehérbor
2 kis szál kakukkfű
olaj

bors
1 kk kukoricakeményítő
 

Kevés olajon, lassú tűzön megsütöttem a hagymát, beletettem a gombát, rádobtam a kakukkfüvet, sóztam, borsoztam és fedő alatt sütöttem pár percig. Felöntöttem a borral, puhulásig pároltam, a keményítőt kevés borban elkevertem és besűrítettem vele.


Persze ezzel még csak egyetlen családtag ebédje lett megoldva, de annyi baj legyen, hiszen nem azért élünk, hogy együnk, mint az közismert.
Viszont a ribizlit mindenki szereti.
 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eteto.blog.hu/api/trackback/id/tr43693754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsuzska · http://triticumaestivum.freeblog.hu 2008.10.03. 11:32:11

Kinek az orome, hogy TE csak a receptekre szoritkozol? Mert erted, azt, hogy jol fozol tudjuk, a leirasnal mondjuk jobb lenne, ha hoznal neha egy kis kostolot. Azert jo recepteket talalok mashol is, am a jo iras draga kincs!
Mindnyajunk kozos oromere ne hanyagold azt sem!

lorien · http://lorien.blog.hu 2008.10.03. 15:17:20

Csakis, kizárólag egyet tudok érteni az előttem szóló minden egyes szavával, így felesleges is megismételnem. :)

grenadine · http://grenadinegasztro.blogspot.com 2008.10.04. 05:17:05

de ugye gombàt is tettèl a szòszba?;)
ès a ròkagombàt is csak úgy hordják? hozzàm is jöhetnének!

zsuzska · http://triticumaestivum.freeblog.hu 2008.10.05. 01:05:51

Jaja, Lorien, latod, Cserke ugy hiszi, hogy ha me'lyen (es virtualisan) a szemunkbe nez, es azt sugallja, hogy nekunk ez igy jo lesz, akkor mi majd elkabulunk mezedes szavaitol, es csak bologatunk majd, hogy jo, csak irjon siman recepteket.
Ravasz egy lany!
De mi atlattunk. Megfejtettuk.

Cserke · http://eteto.blog.hu 2008.10.06. 10:13:26

Kedves Bagolymondják, igazán helyesek vagytok, köszönöm a hozzámvalót, viszont mindazonáltal és nemkülönben nem lehetne, hogy magatokba nézzetek jó erősen (vagy legalább a blogotokba) és nem ám csak lógni, meg ilyenek, pasizni nyelvgyakorlás ürügyén, szüretelni szüretelés ürügyén ?!:)
A Veréb

Grenadine, köszi, raktam, ha már ott volt :)
Sajnos azt nem hordanak, pedig azt szeretem.

gabojsza · http://gabojszakonyhaja.blogspot.com/ 2008.10.06. 11:13:34

Na, elszállt, amit az előbb írtam...
Szóval gratulálok a stafétához és nagyon várom a téma kiírást! :-)))

Cserke 2008.10.06. 11:24:33

De friss vagy:) Köszönöm szépen és igyekszem!

lorien · http://lorien.blog.hu 2008.10.06. 16:31:55

Huhúú-Huhhh Húúú :)
De szüret, alkotói válság és egyéb ürügyén nem próbálom meggyőzni a kedves olvasót, hogy csakis az ő érdekében szorítkozom a szikár tények ismertetésére :)

Cserke · http://eteto.blog.hu 2008.10.06. 22:03:00

Jajmán, tudnék erre mindenfélét mondani, de végül is tényleg a kaja lényeg, egyébként meg nem ér a másiknak a szemére lobbantani az igazságot!!:)
Címkék: hús vaddisznó polenta gombaszósz
süti beállítások módosítása