Tudom, hogy idealista elképzelés, mert rengeteg embert kell etetni. Tudom, hogy annyit nem lehet előállítani normális úton, amennyire igény van.
Tudom, hogy sokakat nem érdekel, hogyan és miként lesz, mert "mindegy, csak finom legyen", de azt is tudom, hogy sokan viszont nem is tudják, mit esznek.
Tudom, hogy sokaknak nincs választásuk, örülnek, hogy ehetnek. Tudom, hogy sokan választanák a jobbat, ha megtehetnék.
Bogármesternél olvastam:
"Ezennel a Húsosfazék is csatlakozik a nagyüzemi csirketartás elleni kampányhoz, nemcsak azért, mert az alábbi videón bemutatotthoz hasonló telepeken gyakorlatilag egész életükben kínozzák az állatokat, hanem az innen kikerülő csirkehús pocsék minősége miatt is. A boltokba kerülő, előrecsomagolt húsokra ugyan rákerül a Kiváló minőségű magyar baromfi matrica, ám ezek össze sem hasonlíthatóak egy kukoricán nevelt, tanyasi kapirgálós csirkével.
A jellegzetes tápszerízt hiába nyomjuk el erős fűszerezéssel, a kellemetlen utóízzel egyszerűen nem lehet mit kezdeni. A hús színe és állaga sem megfelelő, fakó és könnyen szétfő. Minderre csak akkor döbben rá az ember, ha van alkalma igazi, szabadban nevelt csirkét enni. A tápszerezés mellett ennek az az oka, hogy az üzemi csirkét már feleolyan idősen levágják, mint a háztáji szárnyasokat, s rövid életüket állandó mesterséges megvilágítás mellett élik le, így ugyanis kevesebbet alszanak, s többet esznek. A tömeges állatkínzás végeredménye az olcsó, de pocsék csirkehús.
S hogy mit tehetünk a nagyüzemi csirketartás ellen? Ne vásároljunk csirkegyári húst, helyette keressük a piacokon a kistermelők kukoricán nevelt csirkéit! Mi is, és hosszú távon az állatok is jobban járnak így!"
Erről beszélgetünk..