A tésztája felejthető sütőporos, vajas egyensúlytészta-szerű valamiből készült, nem is írom le, mert nem volt olyan nagyon jó. Ujjnyi vastaggá sült, úgyhogy végül nem is volt annyira súlyosan jelen magában az egész sütiben. De a túrókrém! Mmmm, az nagyon jó lett. Valamikor csináltam hasonlót, de pontosan nem emlékszem, hogyan.
Túrókrém
25 dkg túró (ez spec. zsírszegény Plus termék volt, sztem jó)
2 dl natúr joghurt (jelen esetben Naszály bio)
1 citrom héja, nagyon finoman reszelve
1/2 citrom leve
14 dkg porcukor (ízlés szerint, én nem szeretem nagyon édesen)
1 zacsi tejszín (3,3 dl?, vagy 3,5?)
1 tasak habfixáló
A túrót botmixerrel összekevertem a joghurttal, beletettem a citromos dolgokat,
a cukrot.Azért jó ez a túró, mert eleve krémszerű.
Tejszínt félig felvertem, bele a fixáló, azzal együtt kemény habbá vertem.
Összekevertem óvatosan a citromos krémmel. Nem nagyon szoktam kóstolgatni, de
most úgy kellett elszaggatni magam a keverőkanáltól. A végeredmény egy nagyon könnyű,
frissen citromos ízű, habos krém lett.
Szerintem poharas krémnek is nagyon finom, jó sok gyümölccsel rétegezve, akár befőttel is.
A tésztát kettévágtam, alsó lapra óvatosan rákentem a krémet.Vigyázni kell, mert nem egy tömör valami, így aztán a közepe felé púpoztam . Kicsit tartottam tőle, hogy kifolyik, de aztán nem volt gond.A felső lapot elnyolcadoltam, így tettem rá cikkeben, amiért utóbb megsimogattam kis buksimat, mert így sokkal szebben lehetett szeletelni.
Tavaly tettem el málnabefőttet, így aztán az került melléje, halmozandó az élveket.
Kivételesen itthon volt a másik gép, így az ezzel készült képet fel is tudom tenni, igaz málnátlanul, mert anélkül szebb. A másik gép miatt kénytelen leszek hét végén az op. rendszert újratelepíteni, hátha tényleg megoldja a gondot. Mindenképp szeretném az eddigi receptek képeit is feltenni, úgyhogy muszáj lesz megjavulnia.
Erről beszélgetünk..