hús mellé csinálom.
A mai hús egy egyszerű töltött csirkemell volt, krémsajttal és füstölt combbal feltekergetve, olajozott fóliában megsütve. Csináltam egy másik félét is, szűzérméből, de nem is a hús volt a lényeg, hanem a köret.
Van egy kedvenc szakácskönyvem is, Zöldséges ételek a címe, abban van ez a recept.
Én kiflikrumpliból csinálom.Nagyon jó ízű és a szétfővős krumplit igénylő ételek kivételével
mindenhez ezt használom.
Tejszínes-hagymás krumpli
60 dkg krumpli
60 dkg hagyma
2,5 dl zöldségleves (jó kockából is) (én kevesebbet használok, 1,5 dl-t)
2 dl tejszín
15 dkg sajt
só
bors
kevés vaj
A krumplit és a hagymát felkarikázzuk és egy hőálló tálba állítva belerétegezzük,
váltogatva a hozzávalókat. A recept szerint sózzuk-borsozzuk soronként, de ez elég
pacsmatolás, úgyhogy én a krumplit megsózom abban a tálban, amibe beleszeletelem.
A hagyma úgyis sós lesz a krumplitól, úgyhogy így is jó. Egyébként is rá kell jönni a
forszára az állítva rakosgatásnak, elég ha arra kell összpontosítani.
Miután a rakosgatás megvan, rátekerek egy kis borsot, ráöntöm a zöldséglét és mehet
a sütőbe. Én 200 fokosba teszem és le szoktam fedni fóliával, ezért elég a kevesebb lé.
Aki nyitva süti, annak kell a 2,5 dl. Szerintem jobb fóliásan, bennmaradnak a értékes
mindenfélék a zöldségben és hamarabb elkészül.
30-40 perc, mire megpuhul, ez függ a krumpli fajtájától, ekkor kiszedem a sütőből, hogy a tejszín és a sajt rákerülhessen..
A recept szerint össze kell keverni a sajtot tejszínnel,és így ráönteni.
Én inkább megszórom a sajttal és utána megy rá a tejszín, mert evvel a módszerrel
sokkal egyenletesebben lehet a sajtot szétosztani. Érdemes ilyenkor megkóstolni és ha sótlan, a tejszínt megsózni.. Tetejére dobok ide-oda némi vajat, visszateszem a sütőbe és addig sütöm, míg szépen megpirul.
A sütés végére besűrűsödik a tejszínes lé rajta.
Hidegen is finom és salátával abszolút laktató önmagában is.
Szóval, ezt ajánlom másnak is, akinek ilyen khmmm, nehéz eset van a családjában.
Így zokszó nélkül megeszi....)
Erről beszélgetünk..