Tavaly karácsonykor nagy sikere volt a mindenféle házi készítésű bonbonszerű dolognak és ez ugyan nem ebbe a műfajba tartozik, de nagyon mutatós volt az ajándékdobozkákban.
A jó az benne, hogy bármilyen, erre alkalmas állagú alapanyagból készíthetjük, az eredmény igazán mutatós.
A nevét pedig kisebbik Hősöm akasztotta rá. Tavaly ugyanis épp Madonna-korszakát élte, köszönhetően az egyik tanítóbácsinak. Azóta szerencsére kitalálta, hogy ő inkább rapper (ennek nem annyira örülünk), vagy rocker lesz, de a sütin a megnevezés mostmár rajta maradt, lévén találó.
És ha megkérdezi, akár nyilvános helyen, hogy "Anya, mikor csinálsz megint Madonna melltartóját?", szemrebbenés nélkül tudom ígérni neki, akár holnap.
A jó az benne, hogy bármilyen, erre alkalmas állagú alapanyagból készíthetjük, az eredmény igazán mutatós.
A nevét pedig kisebbik Hősöm akasztotta rá. Tavaly ugyanis épp Madonna-korszakát élte, köszönhetően az egyik tanítóbácsinak. Azóta szerencsére kitalálta, hogy ő inkább rapper (ennek nem annyira örülünk), vagy rocker lesz, de a sütin a megnevezés mostmár rajta maradt, lévén találó.
És ha megkérdezi, akár nyilvános helyen, hogy "Anya, mikor csinálsz megint Madonna melltartóját?", szemrebbenés nélkül tudom ígérni neki, akár holnap.
Madonna melltartója (kókuszos alapanyagból)
25 dkg darált piskótamorzsa, v. keksz
20 dkg kókuszreszelék
5 dkg vaj
3 ek. kakópor
rum (ahol gyerek is eszi, aroma)
cukor ízlés szerint (én keveset tettem bele)
tejszín, vagy tej
meggy, vagy aszalt gyümölcs
Szárazanyagot összekevertem és kisebb adagokban adtam hozzá a tejszínt, míg össze nem állt. A piramis formát félig raktam masszával, beletettem a meggyet majd teljesen megtöltöttem. Nem árt első adag előtt kivajazni, olajozni, vagy porcukorral megszórni, úgy biztosabban kijön a formázott massza.
Nem is a recept a lényeg, hanem a mutatós forma, azért persze nem mindegy, milyen az íze az alapanyagnak.
Kerülhet a közepébe vaníliakrém, alkoholos aszalt gyümölcs, csokikrém, kávés, marcipán, a massza is lehet sokféle, a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt, ha gondosan készül, a töltelék nem folyik ki.
Én rizst is szoktam formázni vele.
Sőt, a múltkor lencsekrémet.
Erről beszélgetünk..