Nem vacakolnék most a grillpác leírásával, semmi különös, méz, só,bors, bazsalikom, paprika, fokhagyma. Mangalicakaraj és csibemell tartózkodtak benne egy éjen át.
De nem is ez érdekes.
Említettem, hogy krumplink van még rendesen, újkrumpli a biopiacon még aranyárban, tehát ezt a régi, ám kifogástalan állapotút igyekszem elhasználni.
Készült az elmúlt hétben gnocchi, krumplilángos, gombóc belőle. Most jött el a köret ideje.
Ez sem egy nagy cucc, azért írom csak le, hátha valaki nem ismerné, pedig nagyon jó dolog.
Fűszeres sült krumpli
Kb. 80 dkg krumplit meghámoztam, felkockáztam. Annyi vizet tettem rá, hogy pont ellepje, sóztam. Forrástól számítva 10 perc fővés után leszűrtem. Tepsibe olívaolajat öntöttem.Szemre szoktam, most kanalaztam, hogy nagyjából tudjak mértéket mondani, tehát 6 kanál olaj ment bele, 1 tk. só, 1 tk. kurkuma, és egy rozmaringág összeaprítva picire. Ezt a tepsiben összekevertem, beleöntöttem a krumplit és rázogatva beleforgattam az olajba. Nem kell csurognia rajta, ez épp annyi, hogy jól bevonja és az alja se kapjon le..
Szoktam más variációban is csinálni, mehetnek bele más fűszerek, paprika, kömény, cayenne bors, oregánó, fokhagyma, de most ez készült.
190 fokos sütőben kb. 15 perc alatt ropogósra, pirosra, illatosra sült. A kurkuma nem igazán ad ízt, inkább csak nagyon szép színe lesz tőle.
Azért is szeretem így csinálni, mert pl. ha vendégek jönnek, előre meg lehet a krumplit főzni és utána a sütés gyorsan megvan. Akár az olajjal is össze lehet keverni, beszívja ugyan valamennyire, de kisül belőle.
A másik, amit semmiképp ne hagyjatok ki, a grillezett újhagyma!!! Valami fantasztikus finom lesz! Én kicsit megmártottam a grillpácban, de ezt el is lehet hagyni. Nem szoktam nagyon megsütni, szeretem, ha még ropog a közepe.
Csak egyszerűen. Semmi cécó.
.jpg)
Nagyon beteg színű lett a kaja a képeken a zöld tányérokon, igaziból nem így nézett ki.
Erről beszélgetünk..