Szinte hihetlen, hogy egy héttel ezelőtt a fecskecsapatot figyeltük vacsorázás közben, igencsak lengén öltözködve.
Most viszont azzal kezdem a reggelt, hogy feltöröm a jeget a pocsolyákról reggel. Vagy legalább is majdnem.
A szervezetem a meleg után vágyik, ezt orvosolandó egyrészt fűtünk, másrészt levest töltünk befelé, különféle változatokban.
Vöröslencseleves gerslivel
1 közepes fej hagyma felkockázva
2 gerezd fokhagyma, aprítva
1/2 doboz darabolt paradicsomkonzerv
1 szál sárgarépa, vékonyra karikázva
1 teásszűrőnyi vörös lencse
fél marék gersli
1/4 kk őrölt koriander
" kömény
kevés pirospaprika
só
kevés olaj
víz
Olajon megpirítgattam a hagymaféléket, ráöntöttem a paradicsomot, kicsit összefőztem, utána beletettem az összes többi dolgot, vízzel felöntöttem és mikor puhára főttek a mindenfélék benne, megettük.
Eddig ennek az íze hasonlít a legjobban a kedvenc Szerájos lencselevesére, nem most csináltam utoljára.
Erről beszélgetünk..