Aminek a könyvben Anett almás süteménye a neve, meg apfelkuchen.
De nekem meg csak G. sütije. Olyat mondott, amikor megkóstolta, hogy ez már csak így marad. Nem írom le, mert rettentően szerény vagyok.
Persze ez sem most készült, sosem érem magam utól, de még mindig van pár szem tavalyi alma, és tudom, hogy hamarosan megint megsütöm, mielőtt elcsábítana az eper.
Olyan fajta süti, amit egy jó kis ausztriai gasthausban raknak eléd, mellé nagy kupac tejszínt halmozva és amikor megkóstolod, rögtön tudod, hogy ez nem egy cukrászati egyensüti. A tészta zamatos, az alma krémessé sül, a tetején a mandulamorzsa finoman ropog.
Nagyon jó.
De nekem meg csak G. sütije. Olyat mondott, amikor megkóstolta, hogy ez már csak így marad. Nem írom le, mert rettentően szerény vagyok.
Persze ez sem most készült, sosem érem magam utól, de még mindig van pár szem tavalyi alma, és tudom, hogy hamarosan megint megsütöm, mielőtt elcsábítana az eper.
Olyan fajta süti, amit egy jó kis ausztriai gasthausban raknak eléd, mellé nagy kupac tejszínt halmozva és amikor megkóstolod, rögtön tudod, hogy ez nem egy cukrászati egyensüti. A tészta zamatos, az alma krémessé sül, a tetején a mandulamorzsa finoman ropog.
Nagyon jó.
Mandulamorzsás almatorta
20 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
20 dkg sima liszt
4 tojás
2 tk sütőpor
2 tk citromlé
4 darab nagyobb alma, hámozva, negyedelve, sűrűn bevagdosva a szélesebbik oldaláról, de úgy, hogy ne essen szét
7 dkg durvára őrölt mandula (lehet 10 is)
1 kk fahéj
2 tk vaníliás cukor
A vajat világos-habosra kikevertem a cukorral, aztán az egyenként hozzáadott tojással is. A lisztet összekevertem a sütőporral és kanalanként belekavartam a vajas masszába. Aztán hozzátettem a citromlevet és kicsit még bekapcsoltam a gépet, hogy jól összedolgozza.
23 cm-es kapcsos tortaforma aljába papírt tettem, kivajaztam az oldalát, belesimítottam a masszát. Az almákat körben rátettem, keskeny oldalukkal lefelé.
A mandulát összekevertem a vaníliás cukorral és fahéjjal és rászórtam a tetejére.
180 fokon 40 percet sült.
1/4 óra után levettem a karikát róla és rácson hűlt.
Sok ideje nem volt rá.
23 cm-es kapcsos tortaforma aljába papírt tettem, kivajaztam az oldalát, belesimítottam a masszát. Az almákat körben rátettem, keskeny oldalukkal lefelé.
A mandulát összekevertem a vaníliás cukorral és fahéjjal és rászórtam a tetejére.
180 fokon 40 percet sült.
1/4 óra után levettem a karikát róla és rácson hűlt.
Sok ideje nem volt rá.
(recept: Vegetáriánus ételek négy kontinensről,
tojás, bojkottálni fogom, nagyon sárga: Gyulaúr)
Erről beszélgetünk..