(4 adag)
2 nagy krumpli
1 nagy sárgarépa
1 közepes édesburgonya
1 nagyobb pasztinák (nagyon jóízű megsütve!)
2 ek. olívaolaj
só
a mázhoz:
5 dkg vaj
1 kk. porcukor
1 tk. reszelt gyömbér
1/2 dl víz
1 kk. citromlé
A zöldségeket hosszú hasábokra vágtam, összekevertem az olajjal, sóztam és 200 fokon fólia alatt 1/2 órát, majd a fólia nélkül még 1/4 óráig sütöttem.
Ha már kicsit pirul, jó is.
Míg sült, a vajat serpenyőbe tettem és a cukrot beletéve addig kevergettem, míg fel nem olvadt. Ekkor öntöttem fel óvatosan a vízzel, került bele a gyömbér és jól elkeverve felforraltam, majd kis lángon főztem, míg kissé be nem sűrűsödött. Leszűrtem, ízesítettem a citrommal, majd az időközben megsült zöldségekre öntve még visszatettem a sütőbe 5 percre.
A teszt alkalmával párolt csirkemellel került asztalra, kifejezetten izgalmas ízű, mutatós étel.
Nálam mindenképp felkerül az ünnepi menübe.
(Az ötlet a Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyvből, saját ízlésre hangolva)
Erről beszélgetünk..