Ráadásul ez egyszerű, idő kell ugyan hozzá, de mindenfélét lehet csinálni, míg sül.
Cobblernek hívnak egy koktélféleséget is, de ez persze egy sütemény. Nálam a kinézete némileg megcáfolta a nevét, de az íze az remek volt. Elvileg kis pogácsaszerű (macskakő) darabkáknak illene lennie a tetején, valószínűleg kicsit több tejet raktam és lágyabb lett a tészta, mert összefolyt sülés közben. Viszont a teteje nagyon jól ropogott, a belseje omlós volt, egyszóval, jó.
(4 főre)
1 kg alma hámozva, magozva, kis szeletekre vágva
1 kezeletlen narancs finomra reszelt héja
1/2 narancs leve
3 kanál kristálycukor
3 dkg olvasztott vaj
Az almát beletettem egy sütésálló tálba, rászórtam a felsorolt dolgokat és alaposan elkevertem. Fóliával letakartam és beraktam a sütőbe, 180 fokra.
Kb. 3/4 órát sült, közben egyszer belenéztem és átkevertem.
Mikor már úgy félórája süldögélt, elkészítettem a tésztát.
Cobbler tészta
20 dkg finom liszt
1 tk. sütőpor
3 kanál kristálycukor
10 dkg hideg vaj, apróra kockázva
1 tojás
1 dl tej
Lisztet sütőporral tálba szitáltam, belekevertem a cukrot. A hideg vajjal összedolgoztam, úgy, hogy az egész morzsalékos legyen. A tejet összekevertem a tojással és beleöntöttem és elkevertem a lisztes alappal.
Ekkora már nagyon finom almaillat volt, úgyhogy rákanalaztam az alma tetejére a tésztát (akkor még egészen darabkás kinézete volt) és 1/2 óra alatt aranybarnára sütöttem.

Tejszínhab és egy kevés málnalekvár került rá tálaláskor, de egy gombóc fagyival sem lenne megvetendő.
Erről beszélgetünk..