Padlizsán csípős paradicsomszószban
3 kisebb padlizsán
2 fej vöröshagyma
1/2 kg paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 kis csili
1,5 dl fehérbor
1 kk őrölt római kömény
só
pici cukor
olaj
Padlizsánt felkarikázva píritottam, halványbarnára.
2 ek olajon hagymát, fokhagymát szintúgy, annyi ideig, hogy megpuhuljon a hagyma , aztán ráöntöttem a bort, főztem kb. 10 percig, akkor került bele a paradicsom, a szószos-darabos állag eléréséig. Beleszórtam a felaprított chilit, két-három percig főtt azzal is.
Közben a sütőt bekapcsoltam 190 fokra, kiolajoztam egy tűzálló edényt és leraktam a padlizsánkarikákat,a paradicsomos szósszal megkenegetve. Került rá némi ricotta is, de csak azért, mert volt egy kis maradék, el akartam használni.
25 percig sült.
Friss koriandert tanácsol a tetejére szórni, nekem csak petrezselyem volt.
Két megfigyelésem van. Egyre több boros dolgot főzök és van egy csomó fotó, pl. nyári lovagszobros ebédről is, amikről elfelejtkeztem.
Szerintem a kettő között nincs összefüggés.
(recept: Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv)
Csípős padlizsán
2007.09.24. 09:41 | Cserke | 4 komment
· 1 trackback
A bejegyzés trackback címe:
https://eteto.blog.hu/api/trackback/id/tr5172960
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: stiri pe surse 2018.06.18. 12:28:17
Nők, az egyéjszakás kalandokról - Online Szexshop
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.09.24. 15:37:22
Cserkókám! Én is padlizsánt csináltam, a magam módján, összecsapósan!:-)
Pojgly 2007.09.24. 22:09:30
Jajjj és milyen boldog várakozással teli volt, ahogy délután szaladtam haza a réten egy üveg Cserszegi fűszeressel karöltve, hogy ezt itten mindjárt jól megcsinálom...
Csak az a padlizsán, csak azt tudtam feledni... hogy az is kell bele... uffáj...
Csak az a padlizsán, csak azt tudtam feledni... hogy az is kell bele... uffáj...
Cserke 2007.09.25. 08:03:53
Pirosom, volt benne padlizsán? Akkor csak jó lehetett:)
Pojly, délután már tudtál szaladni?? És miért nem szóltál, hogy teleportáljak át egy kis padlizsánt, volt itthon. És akkor így kénytelenség voltál a kis fűszerest magadhoz venni, csak úgy magában?Ojvé...
Pojly, délután már tudtál szaladni?? És miért nem szóltál, hogy teleportáljak át egy kis padlizsánt, volt itthon. És akkor így kénytelenség voltál a kis fűszerest magadhoz venni, csak úgy magában?Ojvé...
Pojgly 2007.09.25. 13:00:49
Nem, a szaladás csak finom barokkos túlzás volt... Kis fűszeres meg türelmesen várta, hogy előkerüljön a padlizsán, mert azt beszélik a népek, hogy az ántibiotikumot nem nagyon jó higítani alkohollal...
Nade, hogy ez millen jó lett így, a padlizsánnal benne... :) Kicsit talán a csilit méreteztem el, de legalább lemarja a torkomról a bacikat. Vagymi.
Nade, hogy ez millen jó lett így, a padlizsánnal benne... :) Kicsit talán a csilit méreteztem el, de legalább lemarja a torkomról a bacikat. Vagymi.
Erről beszélgetünk..