Aztán hogy másnap kiderült, mégiscsak használható, (sőt), akkor már nem akartam nagyon cifrázni.
Sikerült olyan epret venni, aminek nem sok íze volt, ezért megtisztítva, félbevágva betoltam a sütőbe és addig sült, míg kissé be nem sűrűsödött. Ez a sült eper került a felszeletelt, jobb ízű nyersek tetejére a fánkban. A sütéstől karamellizálódik a kevéske cukortartalom és nagyon finom lesz.
Itt volna az ideje az epres befőzésnek, de nem szeretek adalékokat használni, ha meg anélkül akarom sűrűre, sokáig kellene főzni. Viszont így megsütve soksok cukor nélkül is jóízű és az állaga is jó, úgyhogy idén sült epret teszek el.
(egy nagy tepsire való, aprócska méret)
2 dl víz
5 vaj
10 liszt
3 tojás
Vizet felforraltam a vajjal, beleszórtam a lisztet és addig kevergettem a tűzön, míg szép sima nem lett a tészta.
Kicsit hűlt, majd egyesével beledolgoztam a tojásokat.
Nyomózsákból féldiónyi halmokat nyomtam sütőlemezre és kb 15 perc alatt sült meg 190 fokon.
Ezzel a krémmel töltöttem, és a kétféle eperrel.
És jó lenne, ha a front arrébbcihelődne, mert szétmegy a fejem.
Meg azt is most fedeztem fel, hogy nem működnek a régebbi posztok linkjei, mióta át lett emelve a blog tartalma erre az új helyre.
Meg azt is most fedeztem fel, hogy nem működnek a régebbi posztok linkjei, mióta át lett emelve a blog tartalma erre az új helyre.
Erről beszélgetünk..